______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Amerikában pert indítottak az FCA ellen, mert a vád szerint hibás motorokkal árasztották el a piacot

hirdetés

Igen súlyos vádakkal rángatta bíróság elé az FCA csoport képviselőit Amerikában a Hagens Berman ügyvédi iroda. Azt állítják, hogy a gyártó 2,4 literes Multiair II motorja megbízhatatlan és balesetveszélyes, ráadásul a hibákról tudnak a gyáriak is, mégsem tesznek semmit az ügy érdekében.

 

Nem mindennapi perrel kell szembenézniük a Fiat csoport képviselőinek Amerikában. Michigan államban ugyanis perre ment egy ügyvédi iroda a gyáróriással szemben, mondván, hogy a gyártó egyik tömegesen értékesített motorja gyárilag hibás és balesetveszélyes.

A Hagen Berman mindezek mellett azt is állítja, hogy a Fiat tud a 2,4 literes Multiair II egység hibáiról, de javítani azokat nem akarja. “Az ilyen motorral szerelt autók tulajdonosai nem csak abnormálisan magas olajfogyásról számoltak be, hanem hirtelen motorleállásokról is, melyek életveszélyes helyzeteket hoznak létre a közlekedésben. A legszebb, hogy a szervízben továbbra is széttárt kézzel várják az ügyfeleket, a hibáról nem is akarnak tudomást venni”- mondta az ügyvédi iroda képviselője.

hirdetés

Sok felhasználó arra is panaszkodik, hogy az autó nem csak hogy irgalmatlan módon eszi az olajat, de annak hiányára nem is figyelmezteti a sofőrt. “Az autómban elméletileg van olyan rendszer, mely jelzi, ha szükséges az olaj utántöltés vagy a csere, de ez nem működik, mivel a legutóbbi lefulladáskor is teljesen száraz volt már a motor”- panaszkodott egy Jeep tulajdonos. Egy másik esetben így nyilatkozott egy pórul járt sofőr: “Két hónapja voltam olajcserén, mára pedig leállt a motor menet közben. Egy csepp olaj sem maradt a blokkban, a műszerek pedig nem jeleztek”.

Ha bebizonyosodik, hogy a jogi képviselők állítása igaz, akkor a története legnagyobb visszahívása és kártérítése előtt állhat az FCA, mivel a szóban forgó egységet világszerte nagy számban értékesítik Jeep és Fiat modellekben is. A problémás motor többek között a 2015-2016 Chrysler 200, 2013-2016 Dodge Dart, 2016-2020 Fiat 500X, 2017-2020 Fiat Toro, 2014-2020 Jeep Cherokee, 2017-2020 Jeep Compass, 2015-2020 Jeep Renegade és a 2015-2020 Ram ProMaster City típusokban is megtalálható.

hirdetés

(forrás: Carscoops)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button