Autós Hírek

Állva is vezethető Broncót tervez a Ford

Egy egészen furcsa szabadalmi-bejegyzést nyújtott be a Ford. A tervezet lényege, hogy a jövőben akár állva is lehessen vezetni a Bronco terepjárót a szélvédő tetejére telepített irányító berendezésnek köszönhetően.

 

Ha Bronco, akkor a feltétel nélküli terepezés ugrik be mindenkinek, nem hiába. Na de, mivel lehetne még jobbá tenni az élményt? Nem feltétlenül azzal, amit most a gyáriak gondoltak ki.

A Ford ugyanis beadott szabadalmaztatásra egy olyan szerkezetet, mely lényegében egy a szélvédő tetejére telepített irányító berendezés. Bizony, pontosan arra van kitalálva, hogy ha a tető le van szerelve, akkor felállva is tudjuk vezetni az autót.

Valószínűleg a szűk helyen navigálásnál, esetleg utánfutó hozzácsatolásánál lehet nagy segítség, hogy ilyen módon körbe láthassuk az autót, ám terepezés közben semmiképpen sem ajánlott hosszú ideig a bukócsövön kívül tartózkodni. A technikai részletek nem ismertek, de valószínűleg a biztonsági részről fognak is gondoskodni a gyáriak, azaz jó eséllyel csak nagyon kis sebességgel és egy bizonyos dőlésszögig lehet majd használni az új funkciót. Minden esetre érdekes a fejlesztés, kíváncsian várjuk a részleteket.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button