______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Abszolút negyedéves rekordot tudott felmutatni a Tesla

hirdetés

Elon Musk elektromos autós cége ismét felülmúlta önmagát, avagy olyan negyedévet zárt, mint még soha. Az eladott és a legyártott autók száma is messziről látható ugrást produkált.

 

Lehet rajongani érte vagy persze lehet bírálatokkal dobálni is, azt viszont senki sem mondhatja, hogy a Tesla nem érti a dolgát. Az amerikai elektromos márka évről évre erősödik, a legújabb adatok pedig még az eddigieknél is nagyobb fellendülésre világítottak rá.

Elon Musk cége ugyanis az idei harmadik negyedévben összesen 139 ezer darab villanyhajtású autót értékesített, többet, mint a cég történetében eddig bármikor. Ez egészen pontosan 50 százalékos fellendülés a második negyedéves eredményekhez mérten és 40 százaléknyi előrelépés a tavaly harmadik negyedév értékesítései tekintetében. A legkelendőbbek értelemszerűen az újabb Model 3-ak és a Model Y-ok voltak, ez a két típus 124 ezer darabot tett ki a teljes eredményből.

hirdetés

A megnövekedett kereslet természetesen a gyártási kapacitás megerősödését is magával hozta, azaz ebben a tekintetben is sikerült rekordot döntenie az amerikai elektromos márkának. A mostani harmadik negyedévben legyártott 145 ezer darab járgány 70 százalékos megugrás az előző negyedévhez képest, az egy évvel ezelőtti teljesítményhez viszonyítva pedig 50 százalékos többletről beszélhetünk.

A Tesla tehát továbbra is pörög, él és köszöni szépen, nagyon jól van! És ez meglátszik a részvényeken is, amik az év eleji gyengélkedés után ismét stabilan 400 dollár feletti árfolyamon állnak.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button