Autós Hírek

Abszolút negyedéves rekordot tudott felmutatni a Tesla

Elon Musk elektromos autós cége ismét felülmúlta önmagát, avagy olyan negyedévet zárt, mint még soha. Az eladott és a legyártott autók száma is messziről látható ugrást produkált.

 

Lehet rajongani érte vagy persze lehet bírálatokkal dobálni is, azt viszont senki sem mondhatja, hogy a Tesla nem érti a dolgát. Az amerikai elektromos márka évről évre erősödik, a legújabb adatok pedig még az eddigieknél is nagyobb fellendülésre világítottak rá.

Elon Musk cége ugyanis az idei harmadik negyedévben összesen 139 ezer darab villanyhajtású autót értékesített, többet, mint a cég történetében eddig bármikor. Ez egészen pontosan 50 százalékos fellendülés a második negyedéves eredményekhez mérten és 40 százaléknyi előrelépés a tavaly harmadik negyedév értékesítései tekintetében. A legkelendőbbek értelemszerűen az újabb Model 3-ak és a Model Y-ok voltak, ez a két típus 124 ezer darabot tett ki a teljes eredményből.

A megnövekedett kereslet természetesen a gyártási kapacitás megerősödését is magával hozta, azaz ebben a tekintetben is sikerült rekordot döntenie az amerikai elektromos márkának. A mostani harmadik negyedévben legyártott 145 ezer darab járgány 70 százalékos megugrás az előző negyedévhez képest, az egy évvel ezelőtti teljesítményhez viszonyítva pedig 50 százalékos többletről beszélhetünk.

A Tesla tehát továbbra is pörög, él és köszöni szépen, nagyon jól van! És ez meglátszik a részvényeken is, amik az év eleji gyengélkedés után ismét stabilan 400 dollár feletti árfolyamon állnak.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button