______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Volkswagen eddigi legnagyobb SUV modellje a Talagon

hirdetés

A Volkswagen a Shanghai Auto Show keretein mutatta be az eddig kínált legnagyobb SUV modelljét, mely Talagon néven kerül a szalonokba, persze csak Kínában.

 

A Volkswagen a szabadidő-modelleket érintő története legnagyobb dobásával készült az idei Shanghai Auto Show-ra, és ezt jelen esetben a szó legszorosabb értelmében kell kezelni. Bemutatták ugyanis az új hétszemélyes SUV modelljüket, mely Talagon néven kerül a szalonokba.

Nem mindenhol, ugyanis az 5,15 méter hosszú, 2 méter széles és 1,8 méter magas újdonság a kínai piac sajátja lesz, a fejlesztést pedig a FAW-VW összefogás keretein belül végezték el.

hirdetés

Az alapokat az a Volkswagen MQB Evo platform adta, melyet a Golf legújabb generációja is használ, ám ebben az esetben természetesen jócskán nyújtottak rajta a gyáriak. A Talagon 2,98 méteres tengelytávval rendelkezik, ami értelemszerűen királyi belső helykínálatot eredményez még úgy is, hogy egy harmadik üléssornak köszönhetően akár hét személy is utazhat benne kényelmesen.

A belső tér kialakításánál szemlátomást a prémium érzetre koncentráltak a gyáriak, a műszerfal pedig a mai trendeknek megfelelően teljesen digitális.

hirdetés

Az óriás motorpalettájával kapcsolatban egyelőre csak a 2,5 literes V6-os benzines erőforrást említették a gyáriak 4Motion összkerék meghajtással párosítva, de a kínai média a 2 literes dízel eshetőséget is megjelöli biztos belsős forrásokra hivatkozva. Elektromos hajtásról viszont jelen állás szerint nem beszélhetünk.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button