______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Toyota szerint van még a szedánoknak jövője

hirdetés

Bár egyre több gyártó áldozza be a szedán modelleket az SUV kínálat oltárán, a most kiderült információk szerint a Toyota nem fog közéjük tartozni.

 

Az elmúlt években számtalan egykor nagy sikernek örvendő lépcsőshátú modell tűnt el a piacról (a jelek szerint nemsokára a Ford Mondeo is ilyen lesz), amit a gyártók azzal magyaráztak, hogy az SUV modellek iránti kereslet nemes egyszerűséggel megöli a kategóriát a kombikkal együtt. Vannak azonban olyan gyártók is, akik továbbra is kitartanak a régi recept mellett!

A Toyota például igen, hiszen legújabb állásfoglalásuk szerint továbbra is kínálnak majd szedánokat a vásárlóknak. Egészen pontosan a gyártó észak-amerikai képviselete tett pontot a találgatások végére, amikor kijelentette, hogy hiába érkezik nemsokára az SUV mintára kialakított Corolla Cross, a négyajtós kivitel az elkövetkező években is rendelhető lesz.

hirdetés

A döntéshozók szerint ugyanis továbbra is jó befektetésről van szó, hiszen kezd kiegyenlítődni a piac, azaz már nem annyira drasztikus a kereslet visszaesés, mint az 1-2 évvel ezelőtt megfigyelhető volt. “Akármi lesz, mindig lesz kereslet a szedán formára!”- hangzott az egyértelmű megállapítás.

A klasszikus karosszériatípus eltörlése már csak azért sem jönne jól a Toyotának, mert az elmúlt években egyre nagyobb energiát fektetnek ezen modellek szerepeltetésébe. Ilyen például a már említett Corolla mellett a most már Európában is kapható Camry, de a Lexus palettáján is találhatunk szép számmal négyajtós kiviteleket az ES, az IS és az LS személyében.

hirdetés

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button