______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A RUF szállítja majd az erőforrásokat Marc Philipp Gemballa Porsche 959 Dakar ihletésű sportkocsijához

hirdetés

A legendás Uwe Gemballa fia nemsokára egy retró vonatkozású, ám teljesen modern sportkocsival száll harcba az egzotikus járgányokat kedvelő vásárlókért. Most már az is megvan, hogy honnan származnak majd a brutális teljesítményt leadó erőforrások.

 

A nyolcvanas-kilencvenes években világhírű autóátalakításairól elhíresült, majd 2010-ben gyilkosság áldozatává vált Uwe Gemballa örökségét fia, Marc Philipp viszi tovább a Marc Philipp Gemballa GmbH-n keresztül. Ennek a cégnek a projektje most egy olyan autó, mely a klasszikus és a modern gépek szerelmeseit egyaránt megszólítja. Bizony, modern átirat készül a Párizs-Dakar egyik leghíresebb versenygépéből, a Porsche 959-ből.

Az egzotikus, terepjárásra is alkalmas szupersportkocsi várhatóan még idén tavasszal bemutatkozik, ám vajnyi keveset lehet tudni a részletekről. Pedig a fejlesztés már több mint két éve tart, ám motorbeszállítót még csak most sikerült találni a különlegességhez.

hirdetés

Ez a Porsche karosszériákkal dolgozó, ám mégis teljesen egyedi autókat gyártó RUF lesz, akik a 992-es 911 Turbo S erőforrását alakítják át úgy, hogy az 750 lóerő leadására is képes legyen.

“Apám bízott abban a műszaki szakértelemben, magas színvonalban és jól bevált munkamódszerben, ami Alois Ruf névjegyének számít. Következésképpen természetes döntés volt számunkra, hogy a RUF Automobile lesz a motorfejlesztési partnerünk. Örülök, hogy folytathatjuk ezt a nagyon különleges barátságot és partnerséget”- mondta Marc Philipp az együttműködés bejelentése alkalmával.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button