Autós Hírek

A pokol erejét kínálja a SpeedKore Chrysler kisbusza

Több mint 1500 lóerő és a gyárinál 454 kilóval kevesebb önsúly jellemzi azt a Chrysler Pacifica átalakítást, melyet a SpeedKore tuningműhely egyszerűen csak Baba Yaga elnevezéssel mutatott be. A vasorrú bába testében ebben az esetben még egy démon is lakozik.

 

A tuning világa nem csak a sportkocsik vadításáról szól. Számtalan esetben láthattunk már olyat is, hogy vérbeli családi modellekhez nyúltak a mesterek, ami legtöbbször megdöbbentő végeredményben nyílvánult meg. Most is egy ilyen esettel állunk szemben.

Még 2020-ban bukkant fel az interneten egy virtuális tuning, Chrysler Pacifica alapokon, mely lényegében a családi amerikai Hellcat átirataként látta meg a napvilágot. Egy darabig aztán úgy tűnt, hogy nem lesz semmi a projektből, majd jött a SpeedKore tuningműhely és felkarolta a dolgot.

A srácok ráadásul nem akarták elaprózni az átalakítást, így összeálltak az eredeti terveket megalkotó Abimelec Design műhellyel, akik a karbonszálas műanyag elemek megtervezésében játszottak ebben az esetben szerepet. Ezzel a beavatkozással 454 kilót sikerült lefaragni a kocsi önsúlyából, ami már érezhető különbség ebben a méretosztályban is.

Ami még inkább érezhető változás az az 1535 lóerős teljesítményre felhúzott V8-as erőforrás, mely a Dodge Challenger SRT Demon szériából érkezett meg a Pacificába. Az erőátvitelről egy megerősített nyolcsebességes ZF automata váltószerkezet gondoskodik, míg a fékerőt nagyteljesítményű Brembo fékek garantálják.

Egyelőre a mesterek azt nem tették közzé, hogy milyen dinamizmust sikerült így belepréselni a kisbuszba, de sokat elárul, hogy a projekt elnevezése Baba Yaga, azaz a szláv mondavilág gyermekeket elrabló és fogyasztó vasorrú bábája.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button