______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Mini lesz a BMW első teljesen elektromos márkája

hirdetés

Oliver Zipse, a BMW vezérigazgatója az elektromos i4 bemutatóján beszélt arról, hogy milyen ütemben következik be a teljes villanyos átállás a cégcsoport életében. A Mini lesz az első, amely nem kínál majd többé belsőégésű motorokat.

 

A BMW a minap leplezte le az elektromos i modellcsalád legújabb tagját, mely alkalomból természetesen pár mondat erejéig kitértek a bajorok a teljes villanyos átállás folyamatára is. Oliver Zipse vezérigazgató nem dobálózott pontos dátumokkal, ám szépen felvázolt egy menetrendet, mely során kiderült az is, hogy a cégcsoport melyik márkája lesz az, amely először engedi el a hagyományos hajtásokat.

Ez pedig nem más lesz, mint a Mini. Zipse állítása szerint az utolsó belsőégésű motorral szerelt új modell várhatóan 2025 folyamán mutatkozik majd be, ám ekkor már a paletta jókora része elérhető lesz villanyos formában is. Ennek az újdonságnak a modellciklusa végén viszont már nem kínálnak több benzines vagy dízel erőforrást az autóikhoz, azaz a 2030-as évek elején megvalósul majd a teljes villanyos átállás.

hirdetés

“A Mini tökéletes a városi közlekedéshez, és mint ilyen, az elektromos mobilitás megvalósításához is”- hangzott a BMW vezér indoklása, aki hozzátette azt is, hogy az elektromos Mini paletta elterjedését a két év múlva kezdődő kínai gyártás gyorsíthatja meg igazán, melynek keretén belül az ázsiai Great Wall Motors segítségével készülnek majd az autók egy külön erre fejlesztett platform használatával.

Az, hogy a Mini lesz az első tisztán elektromos márka valamikor tíz év múlva egyben azt is jelenti, hogy a csoport többi márkájának életében ez addig nem fog bekövetkezni, azaz bőven van még ráció a belsőégésű motorokkal szerelt BMW és Rolls-Royce modellekben. Bár ez utóbbinál külön kiemelte Oliver Zipse, hogy szintén érkeznek tisztán villanyos autók a kínálatba a közeljövőben, amivel elkezdődik a tehetős vásárlók elektromos irányba terelése is.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button