______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Lamborghini Siánt építhetjük meg a következő csúcs autós Lego Technic szettből

hirdetés

A Lego tovább folytatja a nagysikerű sportkocsikra épülő Technic sorozatát, melynek legújabb tagja egy Lamborghini Sián szett lesz. Még a Chiron esetében alkalmazott építőelem számot is sikerült felülmúlni.

 

A Lego általában kétévente mutat be egy nagyobb autós Technic szettet. 2016-ban lenyűgözte a Lego rajongókat a 911 GT3 RS készlet, majd 2018-ban megérkezett a Chiron is. Most, 2020-ban ismét itt egy újabb 1:8-as méretarányú Lego sportkocsi, ami nem más mint a Lamborghini Sián FKP 38, az olasz gyártó első hibrid szuperjárgánya.

A készletről annyit érdemes tudni, hogy megint extrém módon kidolgozott részletekre számíthatunk. Működik a kormányra rögzített váltófül, a kormányszerkezet és még a hátsó szárnyat is ki lehet emelni, pont úgy, mint az igazi Lambo esetében.

hirdetés

 

A Lego Technic Sián összerakva 60 centiméter hosszú és 25 centi széles, a hozzá szükséges építőelemek száma pedig 3696 darab. Már a Chiron esetében is el lehetett szöszölni napokig az összerakással, de ez még annál is terjedelmesebb készlet, egészen pontosan 97 darabbal több Lego elemet találhatunk a dobozt kibontva.

hirdetés

Apropó doboz! A Lego dizájnerei még a csomagolásnál is figyeltek arra, hogy megalapozzák a hangulatot, a készlet doboza ugyanis már önmagában egy Lamborghini hátsó traktusát mintázza. Persze, ez valamilyen szinten el is várható egy olyan építő készlettől, amiért a megjelenéskor 125 ezer forintot kérnek el az értékesítők.

A szóban forgó Lego Technic Lamborghini Sián FKP 38 június elejétől válik elérhetővé a gyártó netes felületén, a tervek szerint augusztustól pedig már a hivatalos Lego boltokban is megvásárolható lesz. Aki szeretne egyet, annak érdemes lesz viszont sietni, hiszen a Porsche és a Bugatti esetében is pillanatok alatt készlethiány alakult ki anno még a magas ár ellenére is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button