Autós Hírek

A Lada megmutatta az első teljesen elektromos autóját

A Lada a Renault csoporttal való szakításuk után nem nagyon jelenített meg új autókat, illetve az eladások sem szárnyalnak a szankcióknak köszönhetően, amiket Oroszországra szabtak ki, a háború miatt. Ugyanakkor, ezek összeadva sem tántorították el a Ladát, hogy kihozzon egy új modellt, legalábbis egy koncepcióautót.

 

A modell neve e-Largus lesz. Az autó szinte teljesen megegyezik az előző generációs Largus-szal, annyi különbséggel, hogy a hajtáslánc 100%-ban elektromos lesz, illetve némi eltérés lesz a külsőt tekintve. A kevés képen, ami megjelent az autóról, annyi látszik, hogy egy haszongépjárműről van szó első körben.

Ez nem azt jelenti, hogy csak ilyen lesz, sokkal inkább azt, hogy ilyen is lesz, hiszen nem ez az alapváltozat, hanem a személyautó kivitel. A külsőn, ami még megfigyelhető, hogy a hűtőrács teljesen zárt, illetve a csomagtér környékén kék csíkokat kapott az autó, ezzel is hirdetve elektromosságát.

Az e-Largus ugyanúgy a Renault B0 platformra épül, mint a Dacia Logan, annyi átalakítással, hogy a villanymotort, illetve az akkumulátorokat el lehessen rejteni az autó aljában. A gyártását Togliattiban fogják megkezdeni, a Lada állítása szerint 2023-ban. Egyelőre ennyi információt osztottak meg, a későbbiekben sor kerül majd részletesebb sajtótájékoztatóra.

Pintér Máté

Címkék

Hasonló tartalmak

Egy komment

  1. Úgy Lada ez, ahogyan Maserati, kábé.Egy Dália kaszniba tesznek valószínűleg Renault technikát (a terveket, ötleteket mexerezhették még a szakítás előtt is…) és ez az új szovjet fejlesztés.
    Ja, bróhaha.
    😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button