______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A kocsikulcsoknak fémdobozban a helye az angol rendőrség szerint

hirdetés

Bár kényelmes a kulcsmentes autóba bejutás és indítás, a mai technológiával megkönnyíti a tolvajok dolgát is. Ezért is figyelmeztet mindenkit az angol rendőrség, hogy otthon tartsuk fémdobozban a kulcsokat.

 

A technológia fejlődése álalában azért van, hogy megkönnyítse a felhasználók mindennapjait. Ez igaz olyan apróságokra is, mint például a kulcs nélküli autóba bejutás és indítás, csak hogy mint mindig, most is megtalálják a bűnözők az őket segítő kiskapukat.

Angliában például az utóbbi hónapokban alaposan megszaporodott az autólopások száma, melynek többségét pont a kulcs nélküli (vagyis inkább gombnyomás nélküli) technológia segítségével követték el. Újabban ugyanis egyre könnyebb olyan szerkezethez jutni, ami lemásolja a távirányító által küldött jeleket, azokat pedig továbbítja a négykerekűnek, mely egyből menetkészen várja, hogy elinduljanak vele.

hirdetés

A legtöbb ilyen lopást úgy követték el a rendőrség szerint, hogy a házhoz közel menve sikeresen befogták a jeleket, így arra kérnek mindenkit a hatóságok, hogy akinek ilyen technológiával felszerelt autója van, az lehetőleg tárolja a távirányítókat egy zárt fémdobozban, így az általuk sugárzott jelek nem jutnak illetéktelen kezekbe. Mindezek mellett egy rendszeresített doboz megkönnyíti a kulcsok megtalálását is, ha éppen dolgunkra sietnénk, így mindenki csak nyerhet a szituáción.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button