______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A KIA a vontatásra is gondolt az elektromos autóval

hirdetés

Talán nem is a KIA lenne, ha nem tenne valami érdekeset az asztalra az elektromos autózással kapcsolatban. Most például a vontatásra is gondolt, hátha valaki például motort, vagy lakókocsit szeretne húzni az elektromos autójával.

A reflektorfények a KIA új modelljéne vannak állítva, hiszen a KIA EV6 és EV6 GT olyan dolgokat hoz, amire eddig kevesen gondoltak az elektromos platformok tervezésénél. Az egyik ilyen várható hasznos funkció, hogy a jármű feltöltött akkumulátorát külső energiaforrásként is használhatjuk, akár szabadidős tevékenységhez, akár az otthonunk energia kiesése esetén az áramellátáshoz. Ehhez 3.6 kW teljesítmény áll rendelkezésre, amely valóban sok dologra elegendő.

hirdetés
A másik érdekesség, hogy akár a 77 kWh, akár az 58 kWh akkumulátor kapacitású modellt vesszük, a gyártó megadja a vontatható tömeget, amely akár 1600 kg is lehet a nagyobb modell esetében.
Az esetleges lakókocsit  pedig rákötheted az EV6-os 3.6 kW -os teljesítményű áramforrására.  Persze ekkor azért okosan kell gazdálkodni az energiával, hogy ne maradjunk ott a tóparton, és azt is érdemes belekalkulálni, hogy ha vontatunk, akkor az akár 510 km-es hatótáv megrövidül, mert a 20 kWh/100 km-es energiafogyasztást erősen túl fogjuk lépni.

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button