______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Jeep forradalmasíthatja az ablaktörlést

hirdetés

Minden terepjárós ismeri azt az érzést, amikor valami sár, por vagy igazából bármilyen szennyeződés megül a szélvédőn. Sok esetben elég, ha a motorháztetőre szerelt spricniből felhordott folyadékot utólagosan keni szét a lapát, de vannak olyan esetek, amikor a szárazon futás komoly károkat okozhat az ablakfelületen.

 

A Jeep előállt egy olyan ötlettel, ami valóban hasznos és működőképes, mégsem jutott eddig senkinek az eszébe, kissé érthetetlen módon. A megoldás annyiból áll, hogy bevezettek egy csövet az ablaktörlő lapátba, ami bizonyos lézerrel kimunkált helyeken nagy nyomással távozik az ablakra.

Ez azt jelenti, hogy közvetlenül a szélvédő és a lapát közé érkezik a tisztítószer, ami nagyban óvja az ablakszerkezetet, különösen olyan helyzetekben, amikor mondjuk megül a por a felületen, és ameddig eljutna a lapát arra a részre, ahova a fúvóka felhordta az ablakmosó folyadékot, végig karcolja a szárazon hagyott részt. Ez nem történhet meg állítólag ezzel az új fejlesztéssel, ami egyébként már kapható is, ha valaki most vásárolna Jeep Wrangler-t, vagy 2018 után gyártott a már meglévő autója.

hirdetés

A szolgáltatás ára 140 USD, ami közel sem tűnik soknak, ha figyelembe vesszük azt, hogy 2 garnitúra lapátot kapunk a pénzünkért.

Pintér Máté

Címkék

Hasonló tartalmak

2 komment

  1. Már vagy 30 éve lehetett ilyet kapni az autósboltokban, sőt voltak olyan autók, amelyeknek gyárilag így szerelték az ablaktörlőit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button