______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A hidrogénben látja a jövőt a Karma is

hirdetés

A Fisker jogutódjaként életre kel Karma Automotive nem átlagos elektromos jövőben gondolkodik, hanem inkább a hidrogénes hajtással kísérleteznek. Ám azt sem teljesen úgy képzelik el, mint a legtöbb gyártó.

 

Ugyan a Fisker márka hivatalosan 2014-ben csődbe ment, ám azt kevesen tudják, hogy a hamvaiból megszületett a Karma Automotive. A srácok igazán nagy dobást még nem tudtak felmutatni, de gőzerővel kísérleteznek és fejlesztenek. Újabban például hidrogénes hajtással.

A Blue World Technology céggel összeállva a gyártó ráadásul nem az eddig ismert módon képzeli el a dolgot, hanem az elektromos áramot termelő hidrogént menet közben állítanák elő az autóban. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy a jelenlegi tervek szerint a felhasználónak metanolt kell majd tankolnia, ami kémiai úton hidrogént termel, a többit meg már ismerjük.

hirdetés

Jelenleg még kezdeti stádiumról beszélnek az érintett felek, azaz annak a feltérképezése zajlik, hogy egyáltalán alkalmas-e ez a technológia a leendő személy- és tehergépjáműveik hajtására. Bővebben a tesztelés megkezdése után kapunk majd információkat, amire 2-3 hónap múlva számíthatunk a gyári kommunikáció szerint.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button