______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Ford és Romain Dumas idén a Pikes Peak királya

hirdetés

A neves Pikes Peak hegyi felfutón idén ismét egy elektromos járgány lett a leggyorsabb. Romain Dumas és a Ford F-150 Lightning SuperTruck úgy húzta be a futamot, hogy menet közben egyszer meg is kellett állni újraindítani az autót.

 

A Pikes Peak hegyi felfutó óriási hagyományokra tekint vissza, így minden évben a figyelem középpontjába kerül az éppen megrendezésre kerülő futam. Persze, ma már azért máshogy néz ki az egész, mint régen. Eleve a pálya végig lett aszfaltozva az elmúlt években, illetve az óriási turbóval szerelt benzines versenygépek is szépen lassan eltűnőben vannak. Mindezek ellenére még manapság is képes izgalmakat produkálni a verseny.

Idén például Romain Dumas ment borzalmasan nagyot a Ford F-150 Lightning SuperTruck volánja mögött és meg is nyerte a felfutót 8 perc 53,553 másodperces időeredménnyel. A legendás francia versenyző úgy adott több mint 10 másodpercet a második helyre a Wolf GB08 elektromos versenygéppel beérkező Christian Merli-nek, hogy verseny közben egyszer teljesen meg kellett állnia, hogy újraindítsa az autóját, ezzel csaknem 26 másodpercet veszítve. Ezért is maradhatott el a Ford saját rekorddöntése, hiszen tavaly a SuperVan 4.2 picivel több mint 5 másodperccel ért fel gyorsabban a hegy tetejére.

hirdetés

“Ezen a versenyen sok a kihívás, hiszen más motorsportokkal ellentétben itt csak egyetlen dobásod van. Már a futam legelején nehézségekbe ütköztünk, de ez csak még jobban arra bíztatott, hogy a hátralévő részben behozzam azt az időt, amit ezzel elvesztettünk”- magyarázta a helyzetet Dumas.

Az F-150 Lightning SuperTruck három elektromos motorjának köszönhetően 1600 lóerőt képes leadni, ezzel pedig háromszor akkora teljesítménnyel bír, mint az utcai Lightning példányok.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button