______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Bugatti márkáért cserébe szerezne jelentős Rimac részesedést a VW

hirdetés

Egy igencsak furcsa, ám annál érdekesebb folyamat látszik kibontakozni az autózás világában. A feltételezések szerint VW úgy szerez majd komoly részesedést az elektromos Rimac cégben, hogy nem pénzzel, hanem a Bugatti márkával fizet.

 

Egyelőre nincs hivatalos megerősítés, ám a Car Magazine értesülései szerint az elmúlt időszak egyik legfurcsább, ám annál fontosabb üzleti tranzakcióját készül lebonyolítani a Volkswagen és az elektromos specialista Rimac. Pénz egy dollárnyi nincs fizikailag a sztoriban!

Az online magazin értesülései szerint ugyanis mintegy 49 százalékos részesedést szerez magának a közeljövőben a Volkswagen a villanyos cégben úgy, hogy hagyományos értelemben fizetni nem fog érte. A Rimac ugyanis ezen az értéken egy az egyben beszámítja a Bugatti márkát és annak minden velejáróját. Így már kezd világossá válni az a kiszivárogtatás is, miszerint a Bugatti jövőben érkező újdonsága elektromos lesz Rimac technológiára felépítve.

hirdetés

A németek ezzel az akcióval komoly szövetségeshez jutnának az elektromos fejlesztésekben, hiszen a Rimac jelenleg a világ egyik legelismertebb villanyos specialistája. Ez pedig kapóra jön, ha ténylegesen komolyan gondolják (már pedig úgy tűnik, hogy így tesznek) hogy a jövőben a Volkswagen csoport teljes vállszélességgel áll bele a digitalizációba és az elektromos autózás világába.

A Car Magazine arra is kitért, hogy a tranzakció valószínűleg a Porschén keresztül kerül majd lebonyolításra, hiszen a VW csoport ezen tagja már amúgy is 15 százalékos Rimac részesedéssel rendelkezik.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button