______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Bugatti különlegessége lett az év legszebb szupersportkocsija

hirdetés

A Nemzetközi Párizsi Automobil Fesztiválon minden alkalommal megválasztják az adott év legszebbre rajzolt autókülönlegességeit. Most a Bugatti hozta el a neves díjat a Bolide formai megoldásaival.

 

A Bugatti Bolide lett a világ legszebb hiperautója, miután erre a következtetésre jutott a formatervező szakemberekből álló zsűri a 36. Nemzetközi Párizsi Automobil Fesztiválon. A limitált kiadású, pályaközpontú modell a hiperautó kategóriában “jelentős fölénnyel” nyert, ezzel legyűrve a másik három, meg nem nevezett jelöltet.

Valamilyen szinten nem meglepő az eredmény, a Bolide ugyanis lényegében a valaha gyártott legextrémebb Bugatti modell. Annyira az, hogy közúton nem is használható, az összesen 40 példány erejéig gyártott 4 millió eurós különlegesség a pályanapok vagy gyűjtemények gyöngyszeme lehet maximum.

hirdetés

A gyártó design igazgatója a díjátadón elárulta, hogy a Bolide megalkotása a legnagyobb feladat volt, amivel eddig a márkának meg kellett küzdenie. A koncepció példányt például 4 hónapnyi digitális tervezés előzte meg, mire hozzáláthattak a kézzel készített elemek megalkotásának.

Bár a kocsi több ponton a Chiron alapjaira épült fel, a gyáriak hangoztatják, hogy mégis egy teljesen új koncepcióról van szó. A belső térben például semmi sem fedezhető fel az alapot nyújtó modellből, ott ugyanis inkább a versenyautós vonal érezhető ki, nem pedig a luxus és a fényűzés világa.

hirdetés

A Bolide meghajtásáról a már jól ismert, négy turbóval megtámogatott 8 literes W16-os benzines erőforrás gondoskodik 1600 lóerős teljesítménnyel. A tehetős vásárlók természetesen már most leadhatják a rendeléseket, de a gyártó közleménye szerint az első példányok átadására csak 2024-ben lesz legközelebb lehetőség.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button