Autós Hírek

A Bugatti jelenlegi vezetősége nem egyezik bele egy SUV modellbe

Bár a trendekkel szembemenni sosem kifizetődő egy olyan, kimondottan piaci versenyzésre kihegyezett témában, mint az autóipar, nagyon úgy tűnik, hogy mindig marad egy-két makacs szereplő, aki ragaszkodik a régi értékekhez. Most a Bugatti vezetősége szögezte le, hogy nem lesz SUV a kínálatukban.

 

Gondolom senkinek sem kell bemutatni az SUV modellek térnyerésének a folyamatát egy olyan világban, amikor már a legtöbb régi patinás sportkocsi-gyártó rendelkezik ilyen modellel. Akiknek még nincs, azok pedig beígérték azt. Mint például legutóbb a McLaren vagy pár évvel ezelőtt a Bugatti.

Az utóbbi márka azonban a Rimac korszakban már teljesen másként gondolja a dolgokat. Alig egy hete Mate Rimac jelentette ki, hogy most már egy SUV piacra dobása abszolút nincs ott a “kártyák között”, a bejelentést pedig a márka formatervezésért felelős igazgatója, Achim Anscheidt erősítette meg.

“Volt egy elképzelésünk arról, hogy merre kéne elmozdulni egy újabb modellel, de aztán a fejünkhöz kaptunk. Tényleg ki akarjuk árusítani a márkát? Mit teszünk ezzel az értékes logóval? Túl brutális a lépés, hogy néhány plusz számjegyért megtegyük ezt a márkával”- mondta Anscheidt.

A Bugatti számára sosem volt szempont a tömeggyártás, ami a márka történelme alatt végig ott tartotta az autóipar élvonalában. A jelenlegi üzleti összefonódások miatt ráadásul az életbenmaradásért sem kell küzdeniük, így érthető, hogy inkább továbbra is a jól bevált vásárlói rétegre összpontosítanak, a villanyosítás bevezetése mellett. Ez utóbbi várhatóan pár régi vásárlónak nem fog tetszeni, de az újabb technológiákra fogékony gazdagabb rétegből új vásárlókat is be lehet rántani vele.

A Speedzone csapata idén nagy kalandba vág Amerikában, melynek sikeréhez most te is hozzájárulhatsz. Hogyan? Azt erre a linkre kattintva megtudhatod: www.donably.com/speedzone

Címkék

Hasonló tartalmak

2 komment

  1. Kegyetlen durva dolog lenne, ennyire ne qrvuljanak már el.Kíváncsi vagyok, meddig tudják megtartani az elveket, mint a fingot el nem engedni, lásd a viccet… 😀

    A dízel Porsche és a suv Ferrari után ez már tényleg szentségtörés lenne.Ha nem megy suv nélkül a Bugattinak, akkor jelentsenek csődöt.Vagy alapítsanak másik márkát az ilyen autóknak.

  2. Volt már Bugatti Royale – belőle egy böszme nagy retro luxus SUV elektromos változatban simán kijön, nem márka idegen egyeltalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt is nézd meg

Close
Back to top button