______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Bugatti Chiron Profilée lett minden idők legdrágábban értékesített új autója

hirdetés

A Bugatti a Chiron széria lezárásaként, mintegy utolsó W16-os lehetőségként árverezte el azt a Chiron Profilée modellt, mely most minden idők legdrágább újként értékesített autója lett. Valakinek csaknem 10 millió eurót ért a különlegesség.

 

A Bugatti a Chiron modell minden tervezett darabját legyártotta és értékesítette, így aki újonnan szeretne magának egy W16-os szupersportkocsit vásárolni, az most már komoly bajban van. A Bugatti ugyanis az utódmodellt már más hajtással kínálja majd, azaz egy korszak zárul ezzel le az autózás világában.

Az utolsó Chiron ráadásul egy kimondottan egyetlen példányban elkészült különleges kiadás volt, melyet tegnap árvereztek el az RM Sotheby’s párizsi aukcióján.

hirdetés

Természetesen a Chiron Profilée mindent magába foglal, amit a Chiron széria tudott, sőt javítottak még a gyáriak a futóművön és a légellenálláson is. Mindezek mellett a belső is egyedi kialakítást kapott, hogy a tehetős tulajdonos érezze, hogy ténylegesen többet kap a pénzéért, mint a “mezei” Chiron vásárlók.

Na de, egy ilyen sikerszéria lezárása természetesen óriási értéket képvisel, így előzetesen nagyjából 5,5 millió euróra tippelték az értékét a szakemberek. Természetesen tévedtek. Nem azért, mert nem ment el ennyiért az autó, hanem azért, mert vérre menő licit csata után valaki hajlandó volt 9,8 millió eurót, azaz nagyjából 3,7 milliárd forintot kifizetni érte.

hirdetés

Ezzel a Chiron Profilée lett minden idők legdrágábban elárverezett új autója.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button