______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Bajkál-tó jegén a Lamborghini Urus a leggyorsabb

hirdetés

Új rekordot állított fel a Lamborghini Urus Oroszországban. A Bajkál-tó befagyott felszínén száguldoztak az olasz SUV-al, nem éppen visszafogott tempót diktálva.

 

A rekord felállítás már évtizedek óta a legjobb marketing fegyver, így érthető, hogy a nagyobb gyártók folyamatosan próbálkoznak egy-egy kategóriát meghódítani. Az se baj, hogy ha valami túlkomplikált kategóriáról van szó, de a dicsőség az dicsőség marad!

Így gondolkodhatott nemrégiben a Porsche is, amikor felállította a zárt helyen elért legnagyobb sebesség rekordot, és valószínűleg hasonló gondolatokkal vágott neki a Lamborghini az orosz Bajkál-tó jeges felszínének is. Bizony, az olaszok egy Urus-t küldtek az orosz jégre, hogy ott száguldozzanak vele!

hirdetés

Na de mit is sikerült megalkotni? A Lamborghini közleménye szerint a hivatalos FIA és RAF (Russian Automobile Federation) által megerősített adatok április legelején lesznek publikálva, de az már most tisztázott, hogy az áramvonalas SUV 298 kilométeres óránkénti sebességgel haladt a rekordkísérlet alatt. Impozáns eredmény, ám a szervezők egy picit csalódottak, elmondásul szerint ugyanis a próba nekifutások alatt ennél 4 km/órával jobbat tudott felmutatni a Lambo.

Rekord a rekordban, hogy az Urus a közlemény alapján behúzta az 1000 méteres jégen gyorsulás legjobbja címet is a Bajkál-tóra értendően. Hogy mennyi idő alatt sikerült ezt a távot letudnia a kocsinak, az majd a hivatalos állásfoglalásban derül ki, ám azt már most tudni lehet, hogy az álló helyzetből teljesített nekifutás alatt az adott távon 114 km/órás átlagsebességet ért el a pilóta, Andrey Leontyev.

hirdetés

A Lambo orosz eredménye azonban nem összekverendő a globális “jégen a leggyorsabb” rekorddal, hiszen a széria kategóriában például az Audi az RS6-al 335 kilométeres óránkénti sebességet tudott felmutatni már 2013-ban, de 2019-ben például egy egyedi építésű Toyota 2JZ motoros BMW M3 E30 számított a nem széria leggyorsabbnak a 346 km/órás eredményének köszönhetően.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button