______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

3D nyomtatott arany díszítést kínál limitált szériában a Bentley

hirdetés

A Bentley az autóiparban először kínál 3D nyomtatással megalkotott arany díszítést a Mulliner Batur szériához. Az aranyat fenntartható forrásból szerzik meg, hogy ezzel ne terheljék tovább a környezetet.

 

Arany felhasználása a luxusautók díszítésénél nem újkeletű dolog, de komplett komponensek 3D nyomtatásból eddig még nem kerültek bele egy járgányba sem. Ebben lesz most világelső a Bentley, természetesen egy limitált szériában készülő modellnél.

A Mulliner Batur megrendelői ugyanis mintegy opciós extraként kérhetnek most már nyomtatott arany belső kiegészítőket is. Például készülhet az indítógömb körüli üzemmód-választó tekerő ezzel a módszerrel, de akár a szellőztető állítópálcikája is lehet színarany, ha az ízlésünk és a pénztárcánk megengedi.

hirdetés

A Bentley külön hangsúlyozza, hogy az arany elemek ebben az esetben kizárólag újrahasznosított ékszerekből készülnek, azaz a tehetős vásárlók hóbortja ilyen értelemben nem terheli tovább a környezetet.

A Bentley Mulliner Batur összesen 18 példány erejéig készül el, az induló ára pedig 740 millió forintra tehető, ami ezek szerint még tovább növelhető.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button