______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

280 lóerővel debütált a legerősebb Hyundai Kona

hirdetés

A Hyundai hivatalosan is lerántotta a leplet az első teljesítményorientált crossoveréről. A Kona N nem szenved hiányt teljesítményben és sportos megoldásokban.

 

Hivatalosan is bővült a Hyundai teljesítményorientált modellcsaládja, ráadásul most az első N-es crossover modell megérkezését is ünnepelhetjük egyben. Ez a Kona N, mely a gyáriak elmondása alapján a praktikum és a sportosság kiváló egyede.

Az biztos, hogy teljesítményben nem lesz hiánya annak, aki vásárlásra adja a fejét. A legfickósabb Kona orrában ugyanis egy 2 literes turbós benzines egység dolgozik, amely 280 lóerőt képes kipréselni magából. Ha ez nem lenne elég, akkor a egy rövid ideig még plusz 6 lóerőt biztosít a N Grin Shift program, mely a motor túlvezérlésével és az automata váltó programjának megváltoztatásával segít a kritikus kigyorsításokban.

hirdetés

Az erőforráshoz egyébként a már jól ismert nyolcsebességes duplakuplungos automata szerkezet csatlakozik, de a nagyobb igénybevétel miatt némi átalakítást eszközöltek rajta a gyáriak. A szerkezet megerősítése mellett itt átgondolt áttétekre és egyedileg kalibrált vezérlőegységre kell főként számítani.

A dinamizmusról elég annyi, hogy a csúcs Kona egészen elképesztő lendületességel, már 5,5 másodperc alatt képes elérni a 100 kilométeres sebességet, amennyiben rajtautomatikával vágunk neki a gyorsulásnak. A végsebessége 240 km/óra.

hirdetés

Bár a Kona N az első tengelyen adja le a motor erejét, azért némi játékosságot enged kanyarokban az elektronikus szabályozású differenciálmű, mely alapáras tételként kerül fel a listára. Természetesen a futómű is át lett dolgozva az alap modellek által használtakhoz képest, így a Hyundai szerint versenypályán is van már keresnivalója az izgága kompakt crossovernek.

Hivatalos árazásról egyelőre nem beszéltek a gyáriak, de az értékesítés még idén az év második felében megindul, így nemsokára már ezzel kapcsolatban is okosabbak lehetünk. Az viszont borítékolható, hogy az i30 N (9,7 millió forint) fölé pozícionálják majd be az újdonságot.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button