______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

2027-ben jön az elektromos Jeep Renegade

hirdetés

A Jeep megerősítette, hogy ők is belekóstolnak a 20 ezer eurós ársávba egy elektromos autóval. Mi lesz ez? A Renegade következő generációja, valószínűleg Citroen alapokon.

 

Manapság úgy tűnik, hogy új elektromos bejelentéseknél a gyártók nem hagyhatnak ki egy jellemzőt. Ez pedig nem más, mint a 20 ezer euró alatti ársáv. A Volkswagen és a Hyundai után most a Jeep jelentette be, hogy egy az eddigieknél olcsóbb villanyossal lépnek piacra pár éven belül.

A hírt Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója jelentette be, majd hozzá is tette, hogy az olcsósítást a Renegade következő generációjánál végzik majd el, mely a tervek szerint 2027-ben érkezik meg. Részletekbe egyelőre nem ment bele a vezér, hiszen az autó még csak papíron létezik, de egyes szivárogtatások szerint úgy tudják majd elérni ezt a célt, hogy a nemrég bemutatott elektromos Citroen C3 alapjaira húzzák majd fel a kocsit.

hirdetés

Ha a hajtáslánc változatlan marad, akkor az első tengelyt hajtó 111 lóerős elektromos motort hasznosítja majd a Renegade is, mely a 44 kWh teljesítményű akkumulátorral 300 kilométer körüli hatótávot jelent. Fontos kiemelni, hogy természetesen továbbra is maradnak majd benzines motorra épülő alternatívák, ahogyan az a C3 esetében is megfigyelhető.

képek: Dejan Hristov

forrás: Carscoops

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button