Autós Hírek

2025-ben jön az elektromos Alfa Giulia, akár 1000 lóerős teljesítménnyel

Az Alfa Romeo vezetősége erősítette meg, hogy 2025-ben érkezik meg a Giulia legújabb generációja már tisztán elektromos hajtásláncokkal. A Quadrifolio verzió akár 1000 lóerős is lehet.

 

Bár jelenleg nem igazán számottevő az Alfa Romeo szereplése az elektromos piacon, a tervek szerint nemsokára az alapvetően változik meg. A gyáriak kommunikációja alapján ugyanis 2027-ben már tisztán elektromos lesz az olasz paletta. Ez alig négy év múlva esedékes, így a közeljövőben kimondottan gyors kínálat átalakulásra számíthatunk.

A gyáriak meg is erősítették, hogy már 2025-ben megérkezik az első kizárólag elektromos modell, mely nem más lesz, mint a Giulia következő generációja (jövőre érkezik ugyan még egy kis elektromos SUV, de az még elérhető lesz hibrid hajtással is). Mindezek mellett ezzel a Giulia lényegében kategóriát vált, azaz teljesítmény tekintetében inkább a sportkocsik kategóriáját erősíti majd a jövőben.

A kiszivárgott információk szerint ugyanis már a belépő szintű Giulia EV is 350 lóerőt lesz képes leadni, míg a Veloce átirat már 800 lóerőnyi teljesítménnyel büszkélkedhet majd. Természetesen az új Giulia is kap Quadrifolio kivitelt, melyhez nem kevesebb, mint 1000 lóerőt ígérnek már most az Alfa Romeo képviselői.

Mindezek mellett Imparato azt is elmondta, hogy az elektromos hatótávra sem lehet majd panaszuk a vásárlóknak, hiszen WLTP szabvány alapján akár 700 kilométeres egy töltéssel megtehető útról is beszélhetünk majd, azaz igen komoly akkumulátor-csomagokra számíthatunk az olaszoktól.

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button