Autós Hírek

1000 lóerős Camaro átirattal ünnepel a Hennessey

Ugyan a “The Exorcist” Camaro nem számít újdonságnak, a Hennessey most mégis előveszi egy 30 darabos széria erejéig. A harmincadik születésnapját ünnepli így a cég.

 

A Hennessey még tavaly mutatta be azt a Chevrolet Camaro átiratát, melynek 6,2 literes V8-as motorja 1000 lóerő leadására képes. Érdekesség, hogy a tuning mesterek egyszerűen csak a “The Exorcist”, azaz ördögűző névvel látták el a különlegességet. Miért? Mert a Dodge Demon ellenfelének szánták a piacon. Érted? Démon!

Na szóval most ez a tavaly bemutatott járgány kerül megint rivaldafénybe, ugyanis a Hennessey bejelentette, hogy 30 példány erejéig különleges szériát csinál belőle, hogy ezzel ünnepelje a cég fennállásának harmincadik évfordulóját.

“Az Ördögűző az amerikai izomautó igazi megtestesítője, hihetetlen teljesítménye pedig bármilyen autót zavarba hoz a világon. 1991-óta csinálunk gyors autókból még gyorsabbakat, a harmincadik évfordulós autónk pedig mindent tartalmaz, amit egy szupersportkocsi gyilkosnak tartalmaznia kell”- mondta John Hennessey, a cég vezérigazgatója.

Az évfordulós Camaro ára 131 ezer dollár, ami első blikkre húzósnak hangzik, de szerencsére már tartalmazza az alapokat adó ZL1 modellt és az átalakítás árát is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button