Igáslovat keresek

 
 
Feladó: Futó Gábor <>
Date: 2022. ápr. 3., V, 7:38
Subject: Igáslovat keresek.
To: speedzone@speedzone.hu <speedzone@speedzone.hu>

Sziasztok

Lassan de biztosan elköltözök, a napi 2+2km ingázásból lesz 40+40km. Ezt már tudtam tavaly is, ezért vettem egy Citroen BX 1.9D-t(meg azért mert bakancslistás volt).

Imádom, de nem való autópályára, rövid a váltó 100km/h az utazója, legalábbis ott már forog rendesen. Idén elkészül az 1-es Golf is, de az meg 1.6D és egyébként sem erre tervezem használni.

Kell az alacsony fogyasztás, az alkatrész ellátottság és a faék egyszerűség, mert magamnak szerelek. De kellene a 130-140-es tempó is.

Opelekben nem férek el, nem akarom. Hajtottam B Corsát, F Astrát, H Astrát(ezek mennek összefele), de 10 perc alatt görcsbe állt a lábam(hogy lehet a középkonzol mőgé teni a gázpedált?!), 30 perc utat nem bírok ki bennük.

Nem kell modern autó, sőt! Amiket néztem azok is idiótaságok, Daihatsu Charade TD, Crysler Voyager 2.5D, Fiat Marea 1.9jtd.

De attól félek, hogy belefutok még egy autópálya tempót nem kívánó csodába.

Kicsit több autót ismertek mint én, van olyan autó ami jó lenne nekem? Egyáltalán érdemes váltanom?

Köszönöm

F. Gábor

Szervusz Gábor!
 
Mindent értek. Én nem is gondolkodnék és hasonló kondíciók mellett egyértelműen egy 1.9 TDI-re szavaznék. Le is írom, miért:
– ezerféle méretű és karosszériaformájú autóba lapátolta be a VW-csoport (ha akarod, kicsibe – Polo, ha akarod nagyba – Passat, Altea XL stb, Superb), szóval valamelyikben csak elférsz
– csitrillió készült belőlük és idehaza elképesztően remek szakemberek kenik-vágják az AHU, AFN, 1Z-motorokat
– már a 90 lóerős, szögegyszerű változattal is (fix geós turbóval) is remekül elközlekedsz
– minden van ezekhez a típusokhoz, új és bontott alkatrész is, ezernyi
– hatalmas a kínálat minden fronton
 
Négyes Golf Variant, Bora, Passat, Superb, akármi a te autód. Nézz meg sokat, válassz egyet, amelyik a legszimpatikusabb.
üdv
Pista
Back to top button