Csepel 125d. Venni vagy felújítani?

Feladó: Daniel Hegedus <>
Date: 2022. márc. 23., Sze, 6:48
Subject: Csepel 125d
To: <speedzone@speedzone.hu>

Sziasztok!

Csepel 125d felújitásához tudtok esetleg megbízható szakit? Vagy jobb, ha én magam esem neki?

Jó a csatorna igy tovább!! 🙂

👍

 

Üdv Dani!

Tudunk motorrestaurátorokat, az Old Motors Csepelen például régebben készített ilyen gépeket, őket meg tudod keresni, de gazdaságilag szerintem egy Csepel 125T restaurálása nagyon nem lesz arányban a végső értékével. Ha tökéletes a végeredmény akkor egy ilyen motor ér talán egymillió forintot – ha papírja van, talán, talán másfelet. Mire mindent tisztességesen lekrómoztatsz, fényeztetsz, a blokkot rendbe teszed (és sok gyártási pontatlanságot is ki kell majd szedned), küllőztetsz, új gumik, nyereg, egyéb firlefrancok, szerintem simán másfél millió fölött jársz, mert simán 250-500 munkaóra bele tud menni egy ilyenbe. Nem fogja megérni, csak ha nagyon, nagyon, nagyon tisztán érzed, hogy magadnak kell és hosszan megtartod és nem várod, hogy hamar jó befektetés legyen.

De ha ide eljutsz, akkor meg talán érdemesebb eleve megvenni egy készet, amivel már valaki végigjárta a hadak útját.

Vagy – harmadik lehetőségként – nekiállsz magad, ahogy mondtad is. Nem lesz könnyű a kezdés, menet közben sokszor átkozódsz majd, de belejössz, a végén pedig hússzor olyan büszke leszel és ha elmész motorozni, nem kapsz frászt egy gyújtáshibától, bovdenszakadástól, vagy eldugult karburátortól. És akkor még pénzben is meg fogja érni, hiszen egy jobb börzén irgalmatlan sok mindent készen meg tudsz venni egy 125-ös Csepelhez.

Én a harmadik utas megoldást javasolnám, restaurátorhoz nem adnék be 2-3 millió forint végső értéknél kevesebbet képviselő motort.

Sok sikert!

Csikós

Back to top button