Kisautó 1,2 millióig?

T. Speedzone!
 
Sziasztok!
Tanácsot, véleményt szeretnék kérni Tőletek. Igyekszem rövid, tömör és lényegretörő lenni.
1 – 1.2 milla körül vennék 5 ajtós, 1.300 – 1.400 köncentis kis benzinest. Három verda van a tarsolyomban. Peugeot 207, Honda Jazz, Mitsubishi Colt.
Kérlek Titeket segítsetek a választásban.
Szempontjaim:
– alkatrész árak
– megbízhatóság
– szervíz igény
Illetve a három közül melyiknek mi a buktatója, jellemző betegsége?
Esetleg info lehet számotokra h bepedáloznám a masinát, mert néha oktatnék vele.
Válaszotokat előre is köszönöm!!
 
Tisztelettel:
Tuzson Csaba
 

Szia Csaba!

 
Hmm…nézd, az igazság az, hogy leveledre a választ megtalálod magad is, az ilyesmire bizony rá kell szánni az időt.
Alkatrészárak: csekkold le az alkatrészkereskedések webshopjait (Unix, Bárdi, Autodoc stb.) és készíts egy listát vagy Exelt, ahol mindent össze tudsz vetni és NE az alsópolcos vagy hitvány alkatrészekkel számolj.
Megbízhatóság: ebben az árkategóriában ezekből keveset futott, jól karbantartott darabot lehet találni, de ritkán. Coltból mennyit látsz az utcán? Mennyibe kerül hozzá egy lökhárító vagy komplett sárvédő (hiszen oktatni is akarsz vele, ott pedig előfordulhat ez-az), kormányösszekötő, kerékcsapágyak, vezérlés stb.? Megbízható típus a Jazz és a Colt is, a kérdés, hogy milyen gazdája volt? 
Ebben az árkategóriában én biztosan elterjedt, európai típust keresnék erre a célra, nem japánt: Astra, Golf, Polo, Focus vagy Fiesta, Grande Punto, ilyesmi, nem csak a kínálat szélesebb, hanem a háttéripar is kiterjedtebb, a hozzáértő szervizesek száma is lényegesen nagyobb és olcsóbb az alkatrész.
Megbízhatóság? MInden annyira megbízható, amennyit költenek rá és amennyire gondos a tulajdonosa. Ne várj csodát, inkább menj a biztosra, rozsda lesz mindegyiken pl. csak nem mindegy, hogy mennyi.
A három közül ennyiért inkább egy jó 207-es – ha van – és maradjon még pénz a csőben, mert kelleni fog. 
üdv
Pista
Back to top button