Lejár a gari, szabaduljak az autómtól?

 

Sziasztok!

Autócsere dilemmámban kérnék segítséget.
Van egy első szériás kia niro hibridem. Én vettem újonnan kicsit több, mint 5 éve. Volt koccolva (nem én voltam) és szervízben javították, és akkor döbbentem le, hogy te jó ég milyen árakkal dolgozik a Kia.
Akkor gondolkoztam el, hogy lehet 6. évesen érdemes lenne valamire lecserélni, míg van rá egy év gari, hogy jó áron is menjen el. 70k km van benne, és szerintem vigyáztam rá.
A kérdés, hogy mennyire alaptalan (ha az) a félelmem, hogy ezzel egyszer lesz gixer gari után, de az nagyon fájni fog? Ha van alapja, akkor mire tudnám lecserélni? Lövésem sincs.
Nézegettem mazdákat, új (hibrid) nirokat, de az áraktól is eldobom az agyam, meg igazábol nem érzem, hogy többet adna bármelyik. Nekem nincs gondom ezzel a niroval sem, de a gari mögé bújni évek óta elég kényelmes.
Mit gondoltok?

Üdv és köszi!
Sanyi

Szia Sanyi!
 
Én nem adnám el. Már csak azért sem, mert a hasonló kategóriájú autók árai az egekben vannak, ráadásul még várhatsz is rájuk és egyáltalán nem biztos, hogy a többletköktségnél magasabb lenne a Niro szervízköltsége akár csak egy következő garis ciklus (mondjuk 5 év) távlatában.
A költő mondaná, hogy “ez ilyen”, a fenntartási költség ennyi, de megkockáztatom, hogy létezik olyan hely is, ahol értenek a típushoz és olcsóbban kijössz majd a garancia lejárta után. Érdemes informálódnod a típusazonos Facebook-csoportokban illetve tapasztalatot cserélned azokkal, akik már régebben használják. De elővenni a kockás füzetet és a számológépet mindenképpen. A józan észre hagyatkozz.
Üdv
Pista
Back to top button