Civicet Kanadából?

Sziasztok,
 
Marosvásárhelyen élek és egy viszonylag furcsa gondolat foglalkoztat mostanában, éspedig az, hogy egy kéziváltós sima Civic-et vagy Civic SI-t vegyek Kanadából, viszonylag újszerűt. Az egyik legnagyobb kérdőjel a fejemben az európai (romániai) üzemanyag használata az amerikai (kanadai) piacra szánt autóban, a szervízelés és mondjuk magyar menü mellett.
 
Valamelyik adásotokban Pista tett erre megjegyzést, de nem emlékszem pontosan. Szóval szívesen venném a véleményetek, esetleg ha egyéb más jó tanácsaitok is lennének a vásárhoz kapcsolódóan, örömmel venném és komolyan megfontolnám.
 
Válaszotokat előre is köszönöm,
üdvözlettel:
Gergely Ferenc
Szia Feri!
 
A jó hír az, hogy nyugodtan használhatod Európában az ottani, benzines Civicet, nem lesz az üzemanyagtól baja és jó eséllyel alkatrészt is találsz majd hozzá, bár némi kavarodást talán okozhatnak majd a cikkszámok.
Nem tudom, Romániában hogyan megy az európaiasítás, ez – megfejelve a behozatal költségeivel – az egész művelet fölé akaszt egy erős kérdőjelet, hiszen a forgalomba helyezés költségeivel megdobva lehet, hogy egy olyan szám jön ki a végén, aminek köszönhetően drágább lesz a leves, mint a hús.
Mindenképpen vegyél elő egy kockás papírt és ceruzát, aztán számolj, mert előfordulhat, hogy ugyanannyiért már az EU-ban is találsz majd ilyen típust, amivel már valaki végigszívta a forgalomba helyezést!
 
Üdv
Pista
Back to top button