______________________________________________________________
hirdetés

Öli a hibrid a benzines motort?

hirdetés

Tiszteletem.

Sokat gondolkodtam a plug in hibrideken. Egyszerűen nem tudom elképzelni pozitívnak azt az életszituációr,amikor utcán minuszokba tartott autóval  közlekedek és 3000-4000.fordulatnál rákapcsol a teljesen ledermedt benzinmotor, minden előzetes melegítés nélkül.Szerintem ez nincs végiggondolva!!!!! Szerintem ez mindent tesz a benzines motorral,csak jót nem.

Kérem megtisztelő véleményüket,köszönöm.

Tisztelt Levélíró!

 
Ha ebben az extrém helyzetben elemezzük a belső égésű motor indítását, az valóban nem tesz jót neki, megjegyezném, hogy semmilyen üzem nem tesz jót neki, a kérdés csak az elhasználódás mértéke. Igen, ha az autó a mínuszokban áll, és a benzinmotort a tisztán elektromos üzem után nagy teljesítménnyel indítjuk rá, akkor az valóban nagyobb igénybevétel, ami gyorsabb elhasználódáshoz vezet. Viszont másrészt ezt a gyárban is tudták, azért aztán a motor méretezésénél, a kenési rendszerének kialakításakor, beleértve a kenőanyagot is, valamint a termikus tervezésekor ezt figyelembe vették. Lehetséges az is, hogy a villanymotort hűtő közeg is valamilyen módon át tudja a hőt adni a belső égésű motornak, továbbá az is lehet, hogy nem is lehet a hideg motort négyezres fordulaton ráindítani a villanymotorra, hanem a villanymotor fog nagyobb teljesítménnyel üzemelni és a belső égésű ennek megfelelően, de kisebb teljesítménnyel lép be. 
Sajnos el kell fogadnunk, hogy autóink a környezetvédelem oltárán néha olyan áldozatokat hoznak, amelyek nem segítik a hosszú élettartamot, sőt továbbmelyek, még akár többe is kerülnek nekünk. Például a gyorsabb elhasználódás miatt.
 
Üdv.
Göbölyös Zsolt
 
 
 
Back to top button