Accord után mit vegyek?

From: László Bagi
Date: 2022. Mar 20., Sun at 9:58
Subject: Re: Tanácsot szeretnék!
To: <speedzone@speedzone.hu>

Sziasztok! Eladtam fájó szívvel az autóm ami egy 2010es HONDA Accord 2.2 i-dtec executive volt,de sajnos a rozsdásodás miatt nem szerettem volna megtartani. Szeretek sportosan vezetni ésszerű keretek között, és fontos a beltér szépsége, és fontos a fenntartóság is, amiben nekem a honda volt idáig az etalon. Eddig néztem b8 passatot, skoda superb, audi a4-a6, 3as bmw-t. Mindbe a 2.0dizel. Ti már sokat tapasztaltatok, és az lenne a kérdésem, hogy melyiket ajánlanátok ami tudná pótolni, vagy ha lehet már jobb legyen mint a honda volt. Más típus is lehet, ha van valami titkos favorit. Válaszotok előre is köszönöm!

Üdv Bagi László!
 
ui: Ja, még azt el is felejtettem leírni, hogy 2 gyerek is van, úgyhogy családi szedán kell. Köszi

Szervusz Laci!

 
A “jobb legyen, mint a Honda volt” azért elég laza megfogalmazás, mivel nem tudjuk, miben legyen “jobb”. Nagyobb? Gyorsabb? Tágasabb? 
Én a helyedben mondjuk inkább lakatoltattam volna ki az autót, amivel évek alatt elégedett voltam, mintsem üljek be egy használtba, amelyiket nem ismerem illetve amelyikkel aztán ugyanúgy végig kell csinálnod az ilyenkor kötelező karbantartási köröket (vezérlés, fékek, futómű stb.).
Ülj bele mindegyikbe, amelyiket kinéztél, meglehetősen nagy a szórás, a Superb pl. egy hatalmas belterű autó a hármas BMW-hez képest, utóbbi viszont kétségkívül sportosabb, bár ha nem vagy szokva a hátsókerékhajtáshoz, akkor lehet le fog verni a víz párszor télen, ha szeretsz “sportosan vezetni”.
A VW-csoport CR TDI dízeleiből sok van, idehaza is kialakult már egy komolyan hozzáértő szakmai bázis, én ha biztosra mennék, azt választanám. A többi már csak a pénztárcád kérdése: prémium kell vagy sem? 
Két gyerekkel valószínűleg a Superbet.
üdv
Vályi István
Back to top button