Porsche vagy Lexus?

Üdv a Speedzone csapatának!

Szükségem lenne a csapat segítségére autóvásárlással kapcsolatban!

Talán Csikós Zsolttól olvastam a Porsche Macan diesel Marokkói tesztet, és talán valamelyik műsorban ő vezetett Lexus RX450h-t is.
Kicsit szélsőséges ember lehetek ezért is tetszik ez a 2 kocsi igaz az RX alternatívájaként az NX is szem előtt van, az meg a páromnak tetszik inkább!
Kocsi vásárlás előtt állok, heti szinten van pályán egy 5-600 km-es utam, és régi terv volt, hogy a jelenlegi kocsinkat lecserélnénk egy SUV-ra
Lexus, mint márkát ismerem, jelenleg is egy hibriddel járok!
Porschét egyáltalán nem ismerem. Volt Audim amiben “ugyanaz “a  nagy diesel motor volt. Maga a motor megbízhatoságával nem volt gondom!
Teljesítmény nálam másodlagos, nyugodt sofőr vagyok, nem zavar a Lexus váltója, és igazából a diesel kerregés sem ,nekem ami nagyon fontos hogy autópálya használat mellett minél halkabb legyen!

A kérdésem az volna, melyik kocsi a halkabb autópálya használat mellet, és a Porsche Macan igényel-e speciális odafigyelést? A Lexusnál tisztában vagyok azzal, hogy örök élet és egy nap, de a Porsche bevallom jobban tetszik egy picit. Éves szinten kb 40 ezret megyek és kb olyan 400 ezer km-en keresztül használok egy kocsit! Azt tudom, hogy a Lexus ezt szinte meghibásodás nélkül tudja hozni!
Szóval imádom a Lexust, szeretem, mert rendkívül megbízható, de ha a Porsche Macan is tudja ezt hozni, és ahogy Csikós leírta a Marokkói utakon is, hogy szinte zavaróan halk, akkor lehet Porsche irányban kezdenék el keresgélni!
Mi a vélemény, tanács?
Előre is köszönöm a csapat segítségét és további sok sikert a csapat munkájához!
Kerti Sándor

Üdv Sándor!

A két általad felhozott típus közül Macant sokkal többet vezettem, mert kétszer is volt vele dolgom, szerintem abszolút etalon a kategóriájában, olyan vezetni, amilyen semmi mást. Egyetlen másik hasonló SUV, az Alfa Stelvio ér a nyomába… de a Macan jobb, nem hiszed el, mennyire könnyű, kezes, precíz szerkezet. És csodálatos a kivitele is, az egész belseje, mindene. Lexus RX-et nagyon keveset hajtottam, de emlékszem, hogy ha már eléri a megfelelő sebességet és nem kell gyorsítani, elképesztően csendes. De egyszerűen nem merek róla véleményt formálni, hogy melyik lehet a csendesebb – ezt részben meg kellene mérni hangnyomásmérővel, de még akkor is számít, hogy melyiknek, milyen a hangszíne. Az ember a mélyebb hangokat kicsit jobban viseli, mint a magasakat.

Megbízhatóságban és karbantartás-igényben szerintem egy Lexusnak nincs párja, bár a Porsche-termékek nem rosszak ilyen szempontból. Csak hát – a Lexus (és a Toyota) még mindig etalon, ha ugyan nem is annyira, mint húsz évvel ezelőtt volt.

Szeretni a Macant sokkal jobban lehet, élvezni szerintem végtelenszer inkább, de a csendesség és a karbantartásmentesség vonalán a Lexus lesz a jobb. A világ sajnos ilyen komplikált, mindent egyszerre nem lehet.

Sok sikert a fejtöréshez!

Üdv
Csikós Zsolt

Back to top button