Dízel kombi?

 

Sziasztok,

Megváltozott élethelyzet miatt, autócserén gondolkodom. Jelenleg egy 2021-es Alfa Romeo Giuliám van, 200LE benzin. Imádom az autót, nem tudok úgy leparkolni vele, hogy ne nézzek vissza rá többször is, 10 literes átlagfogyasztás nem érdekelt, amíg évente 10-12e km-et mentem, örömmel tankoltam bele azt az évi plusz 200ezer HUF-ot egy dízelhez képes, de nem is érdekelt mihez képest, mert nekem ez az autó kellett.

DE, a következő években kb. kétszer annyit fogok autózni, és ennek a 25-30ezer km-nek a 85%-a autópálya lesz. Szóval nem ebbe az autóba kellene beletenni a következő 4-5 évben 120-150e km-et, már csak a várható nagyobb értékvesztés, fogyasztás miatt sem, arról nem is beszélve, hogy a megemelkedett cégautóadó tovább rontja a matekot.

Szóval a keretet 8-9 millió HUF-ra szűkítem, de ha valami extra jó deepvalue autót találok kicsit még tudok fentebb menni.

Amit keresek:

  • Dízel, szigorúan 5-5,5 liter körüli autópályás fogyasztással,
  • kombi, mert kell a hely, pakolni kell babakocsit, táskát, bőröndöt…nem akarok centizni,
  • kényelmes, utazóautóhoz illő kényelmes ülések,
  • minimális menetzaj,
  • nem ingerszegény belsőtér,
  • felszereltségben nincs nagy igényem, de szeretnék vmi prémium feelinget
  • inkább automata váltósat szeretnék,
  • motorban -megbízhatóságban – azért kellene segítség, ahhoz nem értek
  • lőerőben csak annyi, hogy mozgékony legyek, ne legyen túlzottan lomha az autó

Semmilyen márka/konszern elől nem zárkózom el, -bár SUV nem kell – de kíváncsi lennék, hogy ti mit ajánlanátok, a fentiek figyelembevételével, és úgy, hogy Giuliám volt…. szóval az új autóba ne zokogva szálljak be, hogy ne „miezmárteennyipénzért” érzésem legyen.

Előre is köszi,

Krisztián

Szia Krisztián,

 
Mikor elolvastam a leírásod, nekem egyből eszembe jutott az az autó, amit én használnék ilyen utakra, volt is lehetőségem párszor.

Volkswagen Passat 2.0 TDI 190 Le 400 Nm

Én nagyon szerettem ezt az autót. Egyértelmű, hogy nem fogja annyira megdobogtatni a szíved, mint egy Giulia, de a feladatát el fogja végezni. 
A 150 lovas változat is teljesen elég, fogyasztásban pedig még jobb lesz, de a 190 lovas sem fog 6.5 liternél többet fogyasztani véleményem szerint. 
Mindenképpen facelift előtti modellt javasolnék, sokkal kifinomultabb a beltere, megvannak még a fizikai tekerők, nincs feleslegesen nagy tablet, de tudni fogja az apple carplay-t, android auto-t.
 
Mivel mindig szeretek több lehetőséget ajánlani, vegyük ide természetesen a Skoda Superb-et is. 
Motor ugyanaz, beltér kevésbé lesz prémium érzetű, kicsit kevesebb lesz a hangszigetelés, viszont nagyobb lesz a csomagtér. 
 
Lehet feljebb is menni, ott van a C osztályos Mercedes és a 3-mas BMW, de 8-9 millió forintért általában 2015-16 körüli autók vannak ezekből és mivel dízelt keresel, lesz bennük rendesen méter. 
 
Remélem kicsit segített a válasz, további szép napot neked!
 
Üdvözlettel,
Kovács Kolos
Speedzone.hu
Back to top button