Motorkerékpár OT vizsga?

From: Káposztás Tamás <>
Date: 2022. Apr 21., Thu at 8:32
Subject: Kérdezz-felelek
To: speedzone@speedzone.hu <speedzone@speedzone.hu>

Sziasztok!

Motoros témában keresnélek Titeket.

Vettem egy ’89-es Honda XL 600 V Transalpot. Alapos szervizelés után elkezdtem foglalkozni vele, fokozatosan fogynak a gyorskötözők a motorból és megcsapott a gondolat, hogy felkészíteném OT vizsgára. Kezdő motornak vettem, de azt gondolom, hogy kár lenne egy OT képes motort erre elhasználni, ezért helyreállítást követően eladnám, pontosabban elcserélném egy ’90-es évek beli CBR/CBF-re. Mennyire reális az elképzelésem? Akinek volt ilyenje, az orrba-szájba dícséri. Vagy tartsam meg és élvezzem? Egyébként imádom, fülig ér rajta a szám.

Köszi előre is,

Tamás

Ps: Tervezitek, hogy a Speedzone-on lesznek motoros tartalmak is? 

Szia Tamás!
 
Az elgondolás alapvetően jó, de azért az OT minősítés jár elég sok egyébb dologgal, (szigorúbb vizsga, átalakítások, kiegészítők felszerelésének problémái, stb.) amelyek árnyalják a képet. Nyilván a felkészítés is költség és egyáltalán nem biztos, hogy az immáron OT rendszámú motor annyival nagyobb értéket képvisel majd, hogy megérje az egész.
Én azt mondanám, hogy használd, élvezd, leld benne örömöd, közben járj nyitott szemmel és ha akad egy CBR/CBF ami megtetszik, akkor eladod, becseréled, akármi.
Azt azonban megjegyezném, hogy ha hozzászoksz a Transalp kényelméhez, üléspozíciójához, komfortos futóművéhez, akkor már nem is biztos, hogy annyira le akarod majd cserélni, csak azért, hogy egy kicsit erősebb, sportosabb motorod legyen.
És kérdésedre válaszolva, igen, lesznek motoros tartalmak a Speedzone-on, tervezünk teszteket, összehasonlítókat és itt a Kérdezz-felelekben is rendszeresen válaszoljuk a mototos témákat. A fő profil azonban az autó marad.
 
Üdvözlettel:
 
Göbölyös Zsolt
Speedzone.hu
 
Back to top button