Vontatni is kéne. De mivel?

 
From: József Szabics <>
Date: 2022. Apr 4., Mon at 14:58
Subject: Kérdezz-felelek
To: spee…@speedzone.hu <spee…@speedzone.hu>

Sziasztok,

 
Egy kettős felhasználású járművet keresek, de kissé elakadtam, hogy mi kerülhetne a két halmaz metszetébe. 🙂
Napi ingázás munkába lenne az egyik fél, 20+20km-el.A másik, a hobbim kiszolgálása: egy 1tonnás vitorlás vontatása. (futóval kb 1,4t, 8méteres) Mivel a balatoni kikötőhelyek heroinárban mennek, (köszönhetően a presztizsként tartott hajóknak, amikkel ki sem futnak) így egyszerű halandónak másképpen kell ezt megoldani. Amerikában ennek van múltja, a trailer-sailer, ilyet szereztem én is. Viszont vontatónál szerényebb kell az F150-nél erre az 150km, 5-10alkalomra évente. Mindenképpen dízelben gondolkodok,és  magamról annyit, hogy futómű, fék, kuplungcsere nem okozott(eddig) gondot, de vezérléscserét pl mindig szervízben csináltattam.
Olaszautós vagyok sok éve, itt csak a Freemont jött szemben, de el is engedtem. Az X-trailt a dci miatt. Nincs kedvem felújítatni egy jó motort, hogy ne haljon meg. Crv, és Outlander van még töprengés tárgyává téve. Terep nem érdekel, ami földút lenne, az nem számítana.
Volna esetleg javaslatotok? A keret 3-3,5m,plusz tartalék. Nem az a lényeg számomra, hogy milyen szekér áll a bejárón.:)
Köszönöm,
József

Szervusz József!

 
Az 1,4 tonna az nem kevés, azt párszor megrángatod a kéziváltós CRV-vel vagy Outlanderrel, aztán a kuplungszett a barátod lesz. Én nyugodt szívvel keresnék egy benzines (2,5) szívó Subaru Outbacket, aztán kalapkabát, az legalább kinéz valahogyan, a féltengelyek-difik sem kezdenek el izzadni, mint városi gyerek a szántásban, ha terhelést kap és ha nem rohad, akkor még egy üreg- és alvázvédelemmel lesz egy autó kinézetű autód. 
Privát vélemény, ha választani kell, akkor Outlander.
Üdv
Pista
 
Back to top button