______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

1500 lóerős elektromos szedánt dob piacra a Xiaomi

hirdetés

A Xiaomi nemrég még koncepcióként mutogatta az SU7 szedán teljesítményre kihegyezett változatát, ám most bejelentették, hogy sorozatgyártásba kerül az Ultra kivitel. Több mint 1500 lóerőnyi teljesítményt kapnak a vásárlók, akiknek az autó átvétele előtt először egy képzésen kell részt venniük.

 

A nem is olyan rég még a mikromobilitási és telekommunikációs eszközeiről ismert Xiaomi mára már igen komoly autógyártóvá nőtte ki magát. Olyannyira, hogy már a lóerőháborúba is készek fejest ugrani, azaz ténylegesen piacra dobják a Porsche Taycan Turbo GT konkurenciájának szánt SU7 Ultra modellt. Az autó nem is olyan rég még tanulmányként volt megtekinthető, ám a kínai gyártó úgy gondolta, hogy nem kell már olyan sokat csiszolni rajta, így nemsokára be is indulhat a sorozatgyártás.

Természetesen már első ránézésre látszik, hogy nem az SU7 alap kivitelével van dolgunk, hiszen az autóversenyzés világát felelevenítő első lökhárítót, oldalsó légterelőket és méretes hátsó szárnyat kapott az elektromos autó. Ezeknek nem csak dizájn szempontjából van szerepük, hanem egészen elképesztő, 2145 kilónyi leszorítóerőt termelnek. Többet, mint amit a Bugatti Chiron képes előállítani.

hirdetés

Persze, ahhoz hogy ez az adat értelmet nyerjen, kell a teljesítmény is, amiben abszolút nem szenved hiányt az SU7 Ultra. Négy elektromos motorja 1548 lóerőnyi összteljesítménnyel rendelkezik, amivel 1,97 másodperc alatt képes 100 kilométeres sebességre katapultálni az elektromos sportszedán, de a 300 km/órás tempó eléréséhez sem kell neki több 15 másodpercnél.

A Xiaomi nem titkolt célja, hogy a Nordschleifén jobb időt fussanak, mint a Porsche Taycan Turbo GT, mely 7 perc és 7,55 másodperc alatt tette meg az adott távot. A kínai villanyos lóerőparádé tehát nemsokára minden bizonnyal tiszteletét teszi a Zöld Pokolban, mielőtt 2025 év elején elindul a rendelések felvétele. Ára? Egyelőre nem ismert.

hirdetés

Azt viszont már most elárulta a Xiaomi, hogy nem úgy működik az SU7 Ultra megvásárlása majd, mint a legtöbb autónál. A leendő vásárlóknak ugyanis először egy több pontból álló képzésen kell majd részt venniük, hogy megtanulják uralni a brutális teljesítményt. Üdvözlendő hozzáállás!

(a képeken a koncepció látható)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button