Autós Hírek

Elkészült a 150. BAC Mono

A BAC Mono-t sosem szánta a gyártó egy túlságosan nagy szériaszámban készülő darabnak, de még ennek fényében is meglepő, hogy még csak most készült el a 150. példány belőle. Az ünnepi példány egyedi megjelenést és felszereltséget kapott.

 

A Briggs Automotive Company, vagy ahogyan sokan csak ismerik: BAC, egy kimondottan újnak számító márka az autózás történetében. A 2009-ben alapult gyártó első modellje 2011-ben mutatkozott be és gyakorlatilag azóta változatlanul készül. Ez persze érthető is a Mono esetében, hiszen egy olyan rétegmodellről van szó, melyből alig pár darabot készítenek el csak évente.

Ezért is lehetséges, hogy még csak most jutott el odáig az angol gyártó, hogy átadja a 150. Mono modellt, melyet egy belga befektető, Julien Bgasse de Dhaem rendelt meg és kimondottan egyedi megjelenéssel látták el.

A fényezést “Man in the Satin Mirror” néven emlegetik csak a gyáriak, az ihletet pedig Sci-Fi filmekből merítették. A felső rész szatén hatású ezüst fényezéssel lett ellátva, mellyel az alsó karbonszálas műanyag elemek tökéletes összhangban állnak.

A karbon fekete mintegy díszítő csíkozásként is felmerül, illetve a rikító sárga elemek tovább bolondítják az összképet. A gyári közlemény szerint három napon keresztül csinálták kézzel az egyedi dizájnt a gyártó szakemberei.

Az egyedi dizájn mellett még azért is különleges a szóban forgó példány, mert ez egyben a 29. Mono R kivitel, a gyáriak pedig ebből az erősebb szériából csupán 30 darabot készítenek el. Tehát egy még lesz, aztán vége….

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button