Autós Hírek

1000 kilométeres elektromos hatótávra készül a BYD

A BYD a tervek szerint még idén bemutatja a Blade akkumulátor második generációját, mely nagyobb energiasűrűséget tud felmutatni kisebb helyen, azaz drasztikusan megnövekedhetnek ezzel az elektromos hatótávok.

 

A BYD a legdinamikusabban fejlődő és terjeszkedő kínai gyártó, mely Európában főkéne az elektromos modelljeivel készül letarolni a piacot. Ennek értelmében folyamatosan fejlesztenek is ebbe az irányba, ráadásul nem is elhanyagolható tempóban.

Most például bejelentette a kínai gyártó, hogy még idén bemutatkozik a lítium-vas-foszfát Blade akkumulátor második generációja, mely az eddigieknél nagyobb cella-energiasűrűséget tud majd kisebb helyen. Ezzel nem csak az akkumulátorok mérete lehet majd kisebb a jövőben, hanem az autók súlya is csökkenhet, ami megint csak jót tesz a hatótávnak. A BYD nem titkoltan az 1000 kilométeres hatótávot célozza meg ezzel a technológiával, ráadásul jelentős mértékű árcsökkenést is várnak tőle a gyáriak.

A Blade akkumulátor egyik legnagyobb erőssége a biztonság volt, azaz hogy sérülés esetén sokkal nehezebben gyulladt ki, mint a piacon található megoldások többsége. A gyártó szerint ez a jövőben is megmarad, sőt, még tovább javítanak az élettartamon is.

A tervek szerint az új akkumulátor nyár végén mutatkozik be, majd nem sokkal később már ezzel szerelve kerülnek a szalonokba a BYD elektromos járgányai.

forrás: Car News China

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button