Autós Hírek

Ford: még nem búcsúzunk a V8-as motortól!

Az amerikai gyártók szépen sorra nyugdíjazzák a V8-as modelleket, de a Ford egyelőre még kitart. A márka vezérigazgatója árulta el, hogy a Mustang és a V8-as motor még mindig összetartozik.

 

A Dodge Challenger és a Chevrolet Camaro búcsúzása óta úgy gondolhatnánk, hogy a régi jó dolgokból már nem maradt semmi. Legalábbis a V8-as sportkocsik szempontjából. Ez részben igaznak is látszik, de azért még van pár gyártó, mely nem adja fel ennyire könnyen a múltját.

Az egyik ilyen a Ford, amely márka ugyan komoly lépéseket tett az elmúlt időszakban a villanyosítás felé, de most teljes mellbőséggel áll ki a V8-as motorok mellett. Erről nem más, mint Jim Farley, a Ford vezérigazgatója beszélt a Motor1 magazinnak.

Farley elárulta, hogy továbbra is komoly pénzeket ölnek majd a benzines erőforrások fejlesztésébe, amik között természetesen szerepelnek a nyolchengeres megoldások is. Ez főként a Mustang esetében marad életképes a jövőben, mely továbbra is hű maradt az ígéretek szerint a múltjához. Természetesen a már ismert EcoBoost motoros kivitel is marad továbbra is a palettán. “Ha mi maradunk egyedül, akik V8-as, megfizethető sportautót kínálnak, akkor legyen így”- fogalmazta meg az érvelését a Ford-vezér.

De miért tud a Ford kiállni a V8 mellett, míg a Chevrolet és a Dodge is riadtan dobta el az egészet? Pontosan a már említett, előrehaladott elektromos törekvések miatt. A Ford palettájának a nagyrésze a jövőben ténylegesen elektromos lesz a tervek szerint, ezzel pedig bőven ellensúlyozni tudják a kínálatra vonatkozó emissziós értékeket.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button