Autós Hírek

Természetes anyagokból építkezne tovább a Kia

A Kia két új elektromos koncepcióval állt elő, melyek különlegessége nem csak a dizájnban keresendő, hanem bizony a belső tér kialakításában is. Itt ugyanis nem újrahasznosított, hanem eleve természetes eredetű anyagokat használnak a gyáriak.

 

A Kia idén tartotta meg először a kimondottan elektromos modellekre koncentráló EV napokat, melynek keretein belül két érdekes tanulmányt mutattak be. Az EV3 és az EV4 technikai specifikációi egyelőre nem kerültek előtérbe, viszont két érdekesség igen. Ez nem más, mint a formabontó dizájn és a belső térben használt anyagok teljes újragondolása.

Az előbbi tekintetében elég annyi, hogy míg az EV3 a mára már megszokott SUV jellegével szinte harmóniát alkot az új márkaarculati elemekkel, addig az EV4 kupé-szedán megjelenését még szoknia kell a szemnek ezekkel a megoldásokkal.

A határozott törések a karosszérián és a fényforrások rajzolata ugyanis nem annyira a kategóriára eddig jellemző kecsességet és eleganciát erősíti, hanem inkább erőt sugároz magából erősen futurisztikus beütéssel.

A belső tér dizájn tekintetében mind a két autónál ugyan abba az irányba mutat. A letisztultság olyan méreteket ölt, hogy nem csak a fizikai gombok tűntek el, hanem az ajtóbehúzókat is elrejtették a mérnökök, sőt, még az oldalzsebek is fedelet kaptak.

Persze, az új belsőnek nem csak ez a lényege. A legnagyobb durranás, hogy a Kia szintet lép és most már nem újrahasznosításban gondolkodik, hanem eleve természetes, fenntartható anyagokban. A kárpitozást például micéliumból, azaz gombaszálakból alakítják ki, míg az ülések természetes rostokból lettek fonva. Még arra is figyel a Kia, hogy a festésnél is a természetes anyagok biztosítsák a színeket, így például dióhélyat és más növényi-eredetű színezékeket használnak csak.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button