Autós Hírek

Egy kisebb hatchback vízióját fektette le Elon Musk az európai piac számára

A Tesla vezér egyre biztosabb abban, hogy egy kisebb modell nagyot lendítene az eladásokon Európában. Egy kis hatchback lehet a megoldás Elon Musk szerint.

 

Elon Musk egy videós bejelentkezésben beszélt arról, hogy a Tesla tervei között szerepel egy kisebb modell is a jövőben, kimondottan az európai vásárlók számára. Egyelőre azonban csak tervezgetés szinten létezik a dolog, hiszen az amerikai zseni (akármit mondanak a kétkedők, a világ második leggazdagabb embere joggal nevezhető zseninek) szavaiból kivehető, hogy még az sem dőlt el, hogy pontosan milyen karosszéria elrendezésre számíthatunk.

“Az Egyesült Államokban az autóknak nagyoknak kell lenniük az emberek ízlése miat. Európában viszont a kisebb modelleket keresik. Egy hatchback tökéletesen beleillik az eredeti dizájnunkba. Természetesen lesznek majd más változatok is, de kezdeti lépésnek talán ez lenne a legbölcsebb választás”- mondta Musk, aki egy sztorival támasztotta alá, hogy miért tartja fontosnak a kis modelleket az európai piac számára: “Én egy Model X-el közlekedtem Berlinben és nagy kihívás volt olyan parkolóhelyet találni, ahová befér az autó”.

A Tesla háza táján tehát paletta bővítésre számíthatunk még a jövőben. A kérdés már csak az, hogy mikor. Első körben ugyanis a gyártó inkább az elektromos hatótáv kérdésén dolgozik az elhangzottak szerint, az új járgányok fejlesztése és piaci bevezetése pedig még hosszú éveket is jelenthet.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button