Autós Hírek

Elkészült az utolsó BMW i8, de a sztori mégsem ért véget

A BMW kölni gyáregységében elkészült a jelenleg ismert i8 széria utolsó példánya. A hibrid sportkocsi története azonban korántsem ért még ezzel véget, már javában folyik az utódmodell fejlesztése.

 

A BMW i8 mondhatni, hogy nem a bajor fanatikusok legnagyobb kedvence, ám azt nem lehet elvitatni tőle, hogy mertek elég nagyot álmodni a tervezők, amikor megvalósították. Nem a kínálat leggyorsabbja, talán túl is van árazva, de mégis megvolt benne mindig az a futurisztikus sportkocsis varázs, ami miatt sikerült kiárulni az előre tervezett 20 500 darabos mennyiséget.

Mert bizony, most lezárult ez a sztori, ahogyan a kölni gyáregység szalagjáról legurult az utolsó példány, egy Portimao kék fényezéssel és egyedi belső kialakítással elkészült darab. Természetesen Spyder, azaz nyitható tetős kivitelről van szó, a kupé már hosszú hónapokkal ezelőtt elfogyott.

Na de mi lesz most? Soha többé i8? Végleg nyugdíjba megy a BMW i modellcsalád első fecskéje? Pár éve még erről volt szó, azaz akkor még azt mondták a németek, hogy nem lesz utódmodell, most viszont mégiscsak megváltozott a helyzet. A gyári információk szerint a tavaly bemutatott Vision M Next tanulmány ugyanis nem csak erőfitogtatás, hanem inkább az i8 méltó utódjának előfutára.

Ez egyben bizakodással töltheti el azokat is, akik nevetségesnek tartották a hibrid rendszer benzines háromhengeres egységét, ugyanis a szóban forgó tanulmány esetében már egy négyhengeres turbós egységről beszéltek a gyáriak, melyet mindjárt két elektromos motorral egészítettek ki. Ez a hajtáslánc nagyjából 600 lóerős teljesítményt képes leadni, szemben az eddigi 362 lóerővel, ami már elegendő ahhoz, hogy ne csak egy státusz szimbólum, hanem egy érdemileg sportos hibrid legyen a következő i8. Már ha ez lesz a neve, mert még ez sem tisztázott egyelőre…

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button