Autós Hírek

Nagy meglepetés: mégsem elektromos autó a Toyota X Prologue

Bár az előző héten beharangozott kép alapján mindenki azt hitte, hogy a Toyota az első elektromos autóját készül bemutatni X Progolue néven, a japánok egyelőre mégsem lépték meg ezt a lépést. Az Aygo utódmodellje érkezett meg koncepció szinten.

 

A Toyota előző héten szinte a semmiből jelentette be, hogy X Prologue néven egy izgalmas koncepcióval állnak elő nemsokára. Akkor gyakorlatilag mindenki azt hitte (igen, mi is benyaltuk), hogy a gyártó a már régóta ígérgetett első tisztán elektromos autóját készül leleplezni, ám most kiderült, hogy közel sem erről van szó. A szakma ennyire nem követett még érdeklődéssel Aygo utódmodellt, mint most!

A gyártó ugyanis már a premier elején kiegészítette az elnevezést, amely így már Aygo X Prologue Concept és bizony a kis városi japán következő generációjának crossoveresített változatáról van szó tanulmányként. Pontosan emiatt volt könnyű benyelni az előző héten közzétett kedvcsináló képet, amin csak az első fényszóró környezete látszott, hiszen a magas építés miatt a hűtőrácsot a fényforrások alá tudták rejteni a dizájnerek.

Az már most látszik, hogy a következő Aygo hátulról nézve hasonlít leginkább az eddigi generációra, minden egyéb ponton alaposan megváltozott, jóval modernebb és lendületesebb formákkal dolgoztak a gyáriak a rajzasztalon.

A technikai részletekbe egyelőre nem ment mélyen bele a Toyota, ám annyit tudni lehet már most, hogy a GA-B platformra építkezik majd az új Aygo, a motorpalettát pedig a kedvező ár érdekében valószínűleg kis benzines motorokkal töltik fel.

Fontos még, hogy a most bemutatott koncepció az előddel ellentétben már csak a Toyota munkája, a Citroen és a Peugeot egyelőre nem szándékozik újra akcióba lépni a C1-el és a 108-assal. A végleges változat várhatóan idén év végén mutatkozik be, a forgalmazás pedig 2022 első felében veheti kezdetét.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button