Autós Hírek

Szent hidrogén, avagy egy Toyota Miraival bővült a pápa flottája

Ismét egy különlegességgel bővült a katolikus egyházfő flottája. A Toyota ajándékozott a pápának egy hidrogénes meghajtással rendelkező Mirait.

 

Ferenc pápa ugyan nem szereti a feltűnést, de azért ő sem kerülheti el, hogy különleges járgányokat adjanak neki a gyártók. Persze, már a beiktatásakor elmondta a katolikus egyházfő, hogy nem szeretne prémium és luxusautókkal mászkálni a sokszor anyagi gondokkal küszködő hívők előtt (ilyen kategóriájú járműveket maximum adományozni szokott), amihez továbbra is tartja magát. Esetében tehát a különlegességet máshogy kell érteni. Itt van például a “szent garázs” legújabb tagja, melyet a Toyota ajándékozott neki.

Egészen pontosan egy átalakított Toyota Mirai lett a legújabb pápamobil, melynek különlegessége, hogy hidrogéncellás meghajtással rendelkezik. Ez az autó az egyike annak a kettőnek, amit még a tavaly novemberi Japánban tett látogatása alatt használt a pápa, most pedig ténylegesen Vatikánba szállították, hogy további rendezvényeken tudjon csendesen és környezetkímélő módon mutatkozni a hívek előtt a legfőbb egyházi méltóság.

A Mirai pápamobil a jelenlegi generáció alapjaira épült föl, de természetesen szép számban található átalakítás rajta. A hossza 5,1 méter, míg a magassága 2,7 méteres, hogy kényelmesen tudjon állni benne Ferenc pápa. A kialakítása alapvetően nyitott, bár ezt ha a helyzet és a biztonság úgy kívánja meg, golyóálló üvegek felszerelésével lehet megváltoztatni.

Az új kocsi az eddigi legkörnyezettudatosabb jármű a pápai flottában, a gyári hajtáslánc ugyanis 500 kilométeres hatótávot kínál úgy, hogy közben csak és kizárólag tiszta vizet termel.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button