Autós Hírek

Egy spéci Honda Civic Type-R lesz a WTCR biztonsági autója

Csupán 700 darab készült a Honda Civic Type-R limitált szériájából, amit inkább pályanapokra, mint hétköznapi használatra alakítottak át a gyáriak. Ennek is köszönhető, hogy most az egyik példányt a WTCR mezőny elején láthatjuk majd szeptembertől.

 

Anno mi is beszámoltunk arról, hogy a Honda egy limitált széria erejéig feláldozta a Civic Type-R kényelmi megoldásait a jobb pályahasználat jegyében. Az is kiderült, hogy csupán 700 darabot készítenek el a 47 kilóval könnyebb, ám légkondi és audio rendszer nélküli változatból, amiből az európai megrendelők csak 100 darabot kapnak meg. Ritkának tehát joggal mondható a kocsi, viszont eme tulajdonsága ellenére sokat láthatjuk majd a jövőben a versenypályákon.

Történt ugyanis, hogy a Honda lett a WTCR biztonsági autóért felelős támogatója, a Limited Edition pedig kiválóan megfelel erre a feladatra, ugyanis az FIA szabványok betartásához alig kellett átalakítást végezni rajta. A gyáriak ráadásul a megjelenésre is adtak, a speciális sárga fényezést és a rajta látható ábrákat ugyanis a belga Vanuf Design műhely alkotta meg, kimondottan a biztonsági autó számára.

A túraautó-világkupa versenyszéria egyébként a koronavírus okozta késékes miatt csak idén szeptemberben rajtol el, az első verseny pedig Ausztriában, a Salzburgringen kerül megrendezésre.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button