Autós Hírek

Limitált szériát kapott a Maybach S 680

Csupán 150 példányt dob piacra a Maybach abból az S 680 átiratból, melyhez a témát a divat és az elegancia szolgáltatta. A gyártótól megszokott fényűzést kínál a “Haute Voiture” széria.

 

Úgy látszik, hogy a luxusautó kategóriát mostanság egyre népszerűbb összemosni a divat világával, legalábbis a gyártók kisebb-nagyobb limitált széria erejéig erre törekednek. Elég csak arra gondolni, hogy a Bentley nemrég leplezte le a “The Surgeon” cipőgyártóval közösen kidolgozott Flying Spur modelljét, most pedig már itt is van a Maybach válasza is.

A németek egy picit más utat választottak a megvalósításra, azaz nem egy konkrét divattervező céggel álltak össze, hanem magát a divat világát vették alapul egy különleges limitált széria megvalósításához.

Már eleve a külső is a kifinomultságot sugallja, a kéttónusú fényezés alapja egy enyhe rózsaszín árnyalat, mellyel meglepő összhangban van a kék felső árnyalat. Mindezek mellett króm elemekből sincs hiány, de a csillogást szerencsére nem tolakodó mértékben alkalmazták a dizájnerek. Külön kiemelendő az egyedi Maybach felni, mely a tető színében pompázik a Haute Voiture esetében.

A belső térben a fehér bőrözés dominál, az összképet a kiváló minőségű kék és arany bouclé szövet dobja fel még jobban, ezzel kiutalva a divat világába is. Érdekes részlet a csillagmintás tetőkárpit is, illetve a luxust jelképező arany díszítőcsíkok mellett sem mehetünk el.

“Az újragondolt megoldások és az exkluzív dizájnelemek teszik a Mercedes-Maybach S osztály Haute Voiture-t az egyik legextravagánsabb modellé, amelyet valaha készítettünk. A kifinomult luxust képviseli a legtisztább formájában”- mondta Gorden Wagner, a csillagos márka vezető dizájnere.

“Ügyfeleink a legambiciózusabb életstílushoz férhetnek hozzá, ezért fontos, hogy valami teljesen máshogyan kívánatosat hozzunk létre, és olyan alkatrészeket használjunk, amelyeket még soha nem láttunk Mercedes-Maybach palettáján”.

Érdekes kis apróság, hogy aki megvásárolja a 150 példány egyikét, az kap egy kézzel készült ajándék dobozt is, melyben megtalálható a szóban forgó járgány plakettje, egy méretarányos modell és egy exkluzív kulcstartó is.

Nem jár az autóhoz, de külön megvásárolható egy táskakészlet is (természetesen szintén limitált példányszámban), mely ugyan azon anyagokból készül el, mint amivel a Haute Voiture belsejét is feldobták a gyáriak.

A technikai tudás és felszereltség természetesen szintén teljes Maybach élményt nyújt, azaz minden kiegészítőt és luxusmegoldást megkapnak a vásárlók, amit csak lehet kérni az alapot nyújtó S 680-hoz is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button