Autós Hírek

Már csak a jelenlegi Focus generáció tartja életben a Ford németországi üzemét

A Ford hivatalosan is bejelentette, hogy nemsokára bezár a Saarlouis mellett található üzeme, ahol a jelenlegi Focus generáció készül. Nem sikerült befektetőt találni a gyáregység életben tartására.

 

A Ford még tavaly jelentette be, hogy az európai szabályozások miatt komoly mértékben átalakítja a gyártói hálózatát, ami sajnos súlyosan érinti a németországi üzemét. Az elektromos autókat ugyanis a jövőben inkább Spanyolországban gyártják majd, így a német gyáregység nemsokára kihasználatlan marad.

El is kezdték a tágyalásokat főként kínai befektetőkkel, de a jelenlegi helyzet szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem sikerült megegyezni a BYD és a Chery képviselőivel, hogy azok vigyék tovább a gyártást Saarlouis mellett. Ez pedig azt jelenti, hogy az üzem a jelenlegi Focus generáció kifutásával végleg bezár majd. Ez mikor következik be? Az ütemtervek szerint már 2025 elején.

Ez azt jelenti, hogy csaknem 4400 munkás veszti el az állását nemsokára, bár a Ford egy közleményben arra is kitért, hogy 1000 embert a későbbiekben szeretnének átmenteni egy jelenleg szervezés alatt álló fejlesztési részlegre.

forrás/képek: fordauthority.com

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button