Autós Hírek

Laptop, egy sportkocsi erejével

MSI Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport A13V laptop

Ma már az autózás világa összeforrt a számítástechnikával. Az AMG és az MSI azonban egy teljesen új szintre helyezi ezt az elegyet egy igazi gamer laptop formájában.

 

Ma már a legtöbb autó könnyen tekinthető négy keréken guruló számítógépnek is. Vajon visszafelé ez miért is nem működhetne? Miért ne lehetne az autózás világát megjeleníteni akár egy laptopon? Talán pont ez fogalmazódott meg az MSI mérnökeinek a fejében, amikor a Mercedes csúcsmodelljeit jegyző AMG-vel megállapodást kötöttek. Az együttműködés lényege tehát egy olyan csúcsteljesítményű szerkezet megalkotása lett, mely minden részletében és megoldásában méltó a Mercedes sportkocsijait és versenyautóit képviselni. Így született meg a Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport A13V gamer laptop.

Akkor nézzük a jellemzőket. Megjelenését tekintve a letisztultság jellemzi az eszközt, azaz nincsenek túlzó domborulatok vagy fölösleges megoldások, minden a funkcionalitás jegyében lett megtervezve, akárcsak egy AMG versenygép esetében.

Magnézium-alumínium ötvözetből készült a gépház, mely nem csak tartós, hanem kellemes tapintási érzetet is garantál. Persze, egy komoly gamer laptop esetében fontos a megfelelő fényjáték is, így természetesen RGB-s billentyűzetet kapunk, de ezt is ízlésesen tálalt, nem vakító formában.

Magát a burkolat egységét csak a már messziről láthatóan nem elaprózott hűtés szellőzőnyílásai és a csatlakozási lehetőségek törik meg. Elől találhatjuk az USB 3.2 Type-C csatlakozót, a MicroSD kártyaolvasót, egy HDMI 2.1-es csatlakozót és a RJ45-ös csatlakozási lehetőséget. A laptop hátulján kapott helyet a töltő csatlakozója, a Thunderbolt-rendszerű eszköztöltési lehetőség, az USB 3.2 Type-A és a Combo Jack audió dugalja. Ezen felül még ujjlenyomat-leolvasásra is képes a gép.

Mi fontos még az autóversenyzés világában? A stabil teljesítmény, amiben az MSI AMG esetében sincs hiány. A 13. generációs 14 magos i9-es processzor a maga 5,4 Ghz-es teljesítményével a játékok és a munka területén sem ismer határokat, akárcsak a videókártyák világában a csúcskategóriába tartozó NVIDIA GeForce RTX 4070-es 8GB GDDR6 grafikus kártya, ami garantálja, hogy akadozás nélkül élvezhessük a 16:10 arányokkal rendelkező ultra HD OLED kijelző adottságait.

A versenypályán sem ér semmit az erő, ha hamar felforr a rendszer, azaz sok múlik a hűtésen is. Nem vette ezt félvállról az MSI sem és megtervezték a Cooler Boost 5 hűtési rendszert, amely két ventilátorból és öt hőelvezető csőből áll, így nagyobb terhelés alatt sem kell tartani a túlmelegedéstől.

Tudjuk mindannyian, hogy élvezhető autóverseny nem létezik brutális hanghatások nélkül, ahogy a filmnézés vagy játék sem ér semmit a megfelelő hangzás hiányában. Éppen ezért az MSI Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport A13V megkapta a hat darab hangszóróból (4 mélynyomóval) álló Dynaudio-rendszert, mely megdöbbentő hangerő mellett is képes tiszta hangokat produkálni, akárcsak a Mercedes modelleknél használt Burmester prémium audiorendszer.

Mindent összevetve az MSI az AMG együttműködéssel magasra tette a lécet a gamer laptopok világában és ez természetesen az árazáson is meglátszik. A gépet ugyanis jelenleg nagyjából 1,3 millió forintos áron lehet megvásárolni, de aki áldoz rá ennyit, az biztos nem fog csalódni az újdonságban.

(szponzorált tartalom)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button