Autós Hírek

Ismét Toyota-gyárak álltak le Japánban, ezúttal robbanás miatt

Rövid időn belül másodszor kell kényszerpihenőt tartania a japán Toyota gyártósoroknak. Másfél hónapja egy számítógépes hiba okozott galibát, most pedig egy beszállítónál történt robbanás miatt kellett hat gyárban szüneteltetni a munkát.

 

Alig másfél hónappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy Japánban le kellett állítani az összes Toyota gyárat egy számítástechnikai baki miatt. A gyártó azóta kiküszöbölte a hibát és elkezdte a felzárkózást, ám most megint porszem került a gépezetbe.

Hétfő délután ugyanis robbanás következett be a Toyota-futóművekhez rugókat gyártó beszállítónál, ahol sajnos két ember is megsérült. Természetesen ebben az üzemben azonnal leállt a termelés, ami szinte azonnal kihatott a Toyota hat gyáregységére is, ahol szintén le kellett állítani a gyártósorokat. Olyan sorokat, ahol például a RAV4 és a Land Cruiser modellek is készülnek.

A Toyota egyelőre nem tudja, hogy mikor indulhat újra a termelés, de a tervek szerint ez a következő napokban meg fog történni. Mint már korábban megírtuk, a gyártó azért érzi meg azonnal az ilyen kieséseket, mert nem alkatrészek felhalmozásával dolgoznak, hanem folyamatos alkatrész-beszerzéssel oldják meg, hogy mindig legyen akkora készlet, amire szükség van az adott ütemben. Ha nem jön szállítmány, akkor viszont azonnal érezhetővé válik a csúszás.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button